Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ



  Η δωσίλογη συγκυβερνηση ΣΥΡΙΖ(Α)ΝΕΛ αφού έδωσε τους υδρογονάνθρακες της χώρας στο "Ταμείο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας"  τώρα βάζει στο άπατο βαρέλι των τοκογλύφων και τον περίβολο χώρο της Ακροπόλεως!!!
Και αυτό το ανοσιούργημα γίνεται δήθεν προκειμένου να συγκεντρώσει τα 50 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει με τους οικονομικούς δολοφόνους της πατρίδας μας σε βάθος  μιας μαύρης τριακονταετίας. Τι απομένει άραγε; Θα δώσουν στους δανειστές ακόμη και τον Παρθενώνα; 

Δεν αποκλείεται να κάνει και αυτή την ανόσια πράξη η ψευτοαριστερή κυβέρνηση μετά το «βάρβαρο» μνημόνιο που φέρνει στη Βουλή για ψήφιση παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, παραδίδοντας την κυριαρχία της χώρας στους Γερμανούς και στους τοκογλύφους των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας (έτσι τη βαπτίζουν, όπως την τρόικα "θεσμούς" και το μνημόνιο "συμφωνία") για να μπουν χρήματα στα ταμεία έχουν υπολογίζει και τους χώρους που βρίσκονται πέριξ του Ιερού Βράχου της Ακροπόλεως και ανήκουν στο Δημόσιο!!! 

Διαψεύδουν κατηγορηματικά από την κυβέρνηση πώς υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να πωληθεί το οτιδήποτε, δεδομένου ότι αυτό το Ταμείο δεν έχει τη δομή του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αυτό είναι το ανησυχητικό διότι οι ίδιοι μέχρι πρότινος έλεγαν πώς θα σκίσουν τα μνημόνια και τελικώς υπέγραψαν τη τρίτη και χειρότερη καταδίκη της χώρας. 

Επίσης η "αριστερή" κυβέρνηση είναι αυτή που έδωσε και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στο συγκεκριμένο Ταμείο. 

Και δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια…

Ο βασικός λόγος που το Βερολίνο ήθελε το Ταμείο αυτό να έχει έδρα στο Λουξεμβούργο και όχι στην Αθήνα είναι ότι θέλει να διαχειρίζεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στο Ιόνιο χωρίς να δίνει απολύτως κανέναν λογαριασμό στην κυβέρνηση. 

Ο Τσίπρας καυχιέται ότι τελικά το Ταμείο έχει έδρα στην Αθήνα, αλλά είναι γνωστό τοις πάσι πώς και από εδώ οι τοκογλύφοι-δανειστές μπορούν να το «τρέχουν» μια χαρά, όπως άλλωστε δίνουν στις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια τα νομοσχέδια έτοιμα και απλά τα μεταφράζουν πριν τα φέρουν στη Βουλή να τα ψηφίσουν ενίοτε όμως τα αφήνουν και αμετάφραστα... 

Η έδρα του Ταμείου μπορεί λοιπόν να είναι στην Αθήνα, αλλά  η Κομισιόν θα έχει την εποπτεία. Κι αυτό όλοι μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει. Όταν μάλιστα ο Σόιμπλε θέλει να ψαλιδίσει τις αρμοδιότητες της Κομισιόν για να έχει αυτός τον απόλυτο έλεγχο.

Αν συνεχίσει λοιπόν η δωσίλογη συγκυβέρνηση την ίδια τακτική, της παράδοσης στους τοκογλύφους-δανειστές, τότε δεν αποκλείεται να δούμε να υψώνεται και πάλι η γερμανική σημαία στην Ακρόπολη. Αυτή τη φορά δεν θα έχει γίνει με τα τάνκς, αλλά μέσω της οικονομικής κυριαρχίας και της κερκόπορτας που άνοιξε η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο Ταμείο.  

Στο Ταμείο αυτό, όπως έχει προγραμματισθεί θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές, καθώς και ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Η ένταξη περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο Ταμείο όπως αναφέρεται "δεν σημαίνει απαραίτητα και πώλησή τους, σε αντίθεση με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που είναι προς πώληση" .

Η λέξη "απαραίτητα" τα λέει όλα. Μπορούν δηλαδή και να πωληθούν, για ορισμένα να υπάρξουν μακροχρόνιες παραχωρήσεις και άλλα να δημιουργούν εισόδημα που θα εισρέει στο Ταμείο. Ο χρόνος ζωής που θα έχει το Ταμείο είναι 30 χρόνια και μέσα σε αυτά θα πρέπει να έχει αποδώσει 50 δισ. ευρώ από τα οποία το 50% θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών ενώ το υπόλοιπο 50% θα πάει στο χρέος και υποτίθεται ότι θα μείνει κα κάτι (ψίχουλα για την ανάπτυξη..


1 σχόλιο:

  1. ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΤΟΥ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή