Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Η ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο "ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ" ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Οι Κούρδοι εκλέγουν  τοπικές κυβερνήσεις σε έξι επαρχίες της Τουρκίας 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία όπου μετά την αυτονομία που ανακήρυξαν οι 7 τουρκικές επαρχίες από την Άγκυρα, όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ, μέχρι στιγμής σε έξι επαρχίες οι Κούρδοι κάνουν ένα βήμα παραπάνω και με νέα ανακοίνωση της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν ανακοινώνουν πως εκλέγουν τοπικές κυβερνήσεις δείχνοντας πως σε πρώτη φάση επιδιώκουν την ομοσπονδιοποίηση της Τουρκίας, την μετατροπή της δηλαδή σε ένα είδος "ομοσπονδιακής δημοκρατίας" γι αυτό και τονίζουν πως η κίνηση τους δεν είναι αποσχιστική!



Η νέα ανακοίνωση της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν





«Το AKP επιτίθεται με αγριότητα στην απόφαση του κουρδικού λαού για αυτοκυβέρνηση που πρόσφατα διακηρύχθηκε ως απάντηση στην καταπίεση, στις συλλήψεις και στις επιθέσεις που στοχεύουν να τσακίσουν τη δημοκρατική θέληση του κουρδικού λαού.

Επί προσθέτως στην αποτυχία του να κάνει ένα βήμα προς τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, το AKP προσπαθεί να συνθλίψει την τοπική δημοκρατική διακυβέρνηση του κουρδικού λαού, την οποία βλέπει ως «ένα υπό ίδρυση κράτος μέσα στο κράτος». Το AKP ανοιχτά και ξεκάθαρα εξαναγκάζει τους ανθρώπους να αποδεχτούν το συγκεντρωτικό, αυταρχικό και ηγεμονικό πολιτικό του σύστημα.

Η πρόσφατη σύγκρουση και οι μάχες που καταλήγουν σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών, οφείλονται αναμφίβολα στις επιθέσεις του δεσποτικού κράτους ενάντια στη δημοκρατική θέληση των ανθρώπων.

Η πολιτική της δεκαετίας του 1990, κατά την οποία οι εξεγέρσεις του λαού χτυπήθηκαν με αγριότητα, επαναλαμβάνονται σήμερα».

Σύμφωνα με το KCK, οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις δολοφονούν κατά μέσο όρο 7 αμάχους στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν κάθε ημέρα, ενώ τα πτώματα των νεκρών ανταρτών που σκοτώνονται στις μάχες διαπομπεύονται.

Το KCK αναφέρεται στην απάνθρωπη δολοφονία της αντάρτισσας Κεβσέρ Ελτούρκ (Kevser Eltürk), γνωστή με το ψευδώνυμο Εκίν Βαν, η οποία αφού βασανίστηκε και βιάστηκε στο τέλος δολοφονήθηκε και το νεκρό της σώμα σύρθηκε στους δρόμους προς παραδειγματισμό (δείτε σχετικά εδώ)

Αυτές οι πρακτικές του τουρκικού στρατού και αστυνομίας σημαίνουν επιστροφή στο βρώμικο ΄90, ενώ ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι ο βρώμικος πόλεμος θα επεκταθεί.

Το KCK στέκεται στις πληροφορίες από την πόλη Βάρτο, όπου τόσο Κούρδοι άμαχοι όσο και αντάρτες δολοφονήθηκαν και τα νεκρά τους πτώματα διαμελίστηκαν. Το τουρκικό κράτος δεν κάνει κανένα διαχωρισμό μεταξύ αμάχων και ανταρτών, επισημαίνεται.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την πρόθεση του οι σφαγές να συνεχιστούν, όσοι αντισταθούν θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο και ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι την ημέρα της κρίσεως.

«Εάν αυτήν την ασυγκράτητη φασιστική προσωπικότητα δεν την σταματήσει κάποιος, ο πόλεμος στην Τουρκία θα κλιμακώνεται συνεχώς», προειδοποιεί το KCK.

Σύμφωνα με το KCK, ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η σφαγή είναι να υποστηριχθούν όλες οι κουρδικές επαρχίες που έχουν κηρύξει αυτοκυβέρνηση, όπως το Βάρτο (Varto), το Γκεβέρ (Gever), το Τσίζρε (Cizre), η Σιλώπη (Silopi), το Σιλβάν (Silvan) και η Νουσαγιαμπίν (Nusaybin). Οι Κούρδοι θα αντισταθούν όπου κι αν βρίσκονται σε αυτές τις επιθέσεις και ο κουρδικός λαός δεν θα αφεθεί ανυπεράσπιστος στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε χρήση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων για να αντισταθούμε στις αποικιοκρατικές και φασιστικές επιθέσεις», προσθέτει το KCK.

Το KCK υπογραμμίζει ότι οι δημοκράτες πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας πρέπει να υποστηρίξουν τις περιοχές των Κούρδων που έχουν ανακηρύξει τοπικές κυβερνήσεις και βρίσκονται σε αυτοάμυνα ενάντια στις επιθέσεις του τουρκικού καθεστώτος, λέγοντας ότι η ενότητα του κουρδικού και τουρκικού λαού πρέπει να ισχυροποιηθεί.

Αναφερόμενο στο γεγονός ότι ο κουρδικός λαός εγκατέστησε τη νόμιμη τοπική δημοκρατία του σε μια προσπάθεια για αυτοκυβέρνηση, το KCK λέει ότι οι αυτοκυβερνήσεις είναι βήματα προς την ισχυροποίηση και ενότητα της Τουρκίας, αφού οι Κούρδοι δεν έχουν σκοπό για ανεξαρτησία, θέλουν μόνο να αυτοκυβερνούνται και να έχουν τοπική δημοκρατία.

«Αυτοί που κατηγορούν τη δημοκρατική αυτονομία ως απόσχιση είναι εκείνη που δεν έχουν καμία πολιτική για να βρεθεί μια λύση στο κουρδικό ζήτημα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το KCK τονίζει ότι οι δημοκράτες πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας οφείλουν να εμποδίσουν την εμβάθυνση της σύγκρουσης, δίνοντας έναν πολιτικό αγώνα ώστε το τουρκικό κράτος να σεβαστεί τη δημοκρατική θέληση του κουρδικού λαού, προσθέτοντας ότι «ο σεβασμός στη δημοκρατική βούληση του κουρδικού λαού σημαίνει ειρήνη και σταθερότητα. Να γίνει γνωστό ότι ο κουρδικός λαός και οι αντάρτες δεν θα εμπλακούν σε καμία ένοπλη σύγκρουση, εκτός εάν η δημοκρατική βούληση του κουρδικού λαού δεχθεί επιθέσεις».

Το KCK αναφέρει ακόμα ότι η πολεμική τακτική του AKP ενάντια στον κουρδικό λαό πρέπει να αναχαιτιστεί, και να δοθεί αγώνας για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και μια δημοκρατική πολιτική λύση να βρεθεί στη βάση της αυτοκυβέρνησης του λαού.

Είναι φανερό πως οι Κούρδοι θα κλιμακώσουν τον πόλεμο ζητώντας αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει: Απόσχιση και κράτος. Βασική προϋπόθεση είναι να καταφέρουν να λάβουν μια ευρεία μορφή αυτονομίας γι αυτό και επιδιώκουν τη μετατροπή της Τουρκίας σε ομόσπονδο κράτος. 

Ανέκαθεν η δημιουργία νέων κρατών στηρίχθηκε πρώτα στην αυτονομία με βασικό συστατικό την αυτοκυβέρνηση με νέες κρατικές δομές μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για την εξολοκλήρου απόσχιση και δημιουργία νέου κράτους. 

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν γνωρίζει ότι αν οι Κούρδοι λάβουν αυτό που ζητάνε τότε ο διαμελισμός της Τουρκίας είναι πιο κοντά από ποτέ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου