Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ


Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.





Και τώρα, τί λέτε ανθρωπάκια;

Μετά από μία εβδομάδα μνημονιακού βομβαρδισμού για τις υποτιθέμενες καταστροφικές συνέπειες του «ΟΧΙ», ψηφίσαμε! Πρώην πρωθυπουργοί  βγαλμένοι από τη φορμόλη, δημοσιογραφίσκοι προπαγανδιστές, «αυτοδημιούργητοι και πετυχημένοι» επιχειρηματίες, απελπισμένοι μικροαστοί, «Ακάλυπτες» τηλεπερσόνες, εγχώρια και αλλοδαπά ΜΜΕ, φυλλάδες πανελλαδικής ή τοπικής κυκλοφορίας, ολόκληρο το εγχώριο αστικό πολιτικό προσωπικό, ολόκληρο το ευρωπαϊκό πολιτικό προσωπικό, η ΕΚΤ που έκλεισε τις τράπεζες, πέσατε πάνω μας να μας πολτοποιήσετε πολιτικά, κοινωνικά και ψυχολογικά και αποτύχατε! Εμείς, οι πολίτες, ψηφίσαμε «ΟΧΙ» κι εσείς μετά το πολιτικό σας ξεγύμνωμα απαξιωθήκατε πλήρως και γίνατε στην κυριολεξία πολιτικά σκουπίδια!

Και τώρα, τί λέτε ανθρωπάκια;

Ξέρουμε τι λέτε! Δυστυχώς ξέρουμε.

Ξέρουμε καλά πως βλογάτε την τύχη σας που έχετε για πολιτικό αντίπαλο το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΣΥΡΙΖΑ που στον απόηχο της νίκης των πολιτών επί των οικονομικών δολοφόνων «παραιτεί» το Βαρουφάκη και συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να πάει σε «διαπραγμάτευση»!

Α) «Παραίτηση» Βαρουφάκη: Οι πολιτικοί παραιτούνται μετά από πολιτικές ήττες, όχι πολιτικές νίκες.  Και κυρίως δεν παραιτούνται για να «διευκολύνουν» τους αντιπάλους τους να «συμφωνήσουν». Δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με τα’ όνομά τους δεν παραιτούνται κατ’ εντολή ξένων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, επειδή το ζήτησαν οι «θεσμοί» και δεν ξέρουμε ποιος άλλος εκβιαστής! Τι μεγαλύτερη υποταγή από αυτήν, όταν πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο Σύνταγμα, ο Βαρουφάκης να υποχρεώνεται σε παραίτηση από υπουργός οικονομικών; Γι’ αυτό βγήκατε κυβέρνηση κκ. του ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο μας λογαριάζετε; Τόσο λογαριάζετε το 61% που πήρατε στο δημοψήφισμα που το πετάτε στα σκουπίδια; Έτσι θα διαπραγματεύεστε από εδώ και μπρος;

Β) Ταυτόχρονα, η επιχείρηση φαλκίδευσης του «ΟΧΙ» είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σαν να μην πέρασε μια μέρα και σαν να σβήστηκε από τη μνήμη όλη η ελεεινή εκστρατεία υπέρ του «ΝΑΙ», όλες οι ελεεινές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και όσων υποστήριζαν το «ΟΧΙ», τα κλινικά νεκρά κόμματα διασωληνώνονται στην πολιτική εντατική και αναστηλώνονται για να «στηρίξουν» την «εθνική προσπάθεια» του ΣΥΡΙΖΑ! Μόνον έτσι ερμηνεύεται η βιασύνη του πρωθυπουργού για τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Η βιασύνη του να ξαναζωντανέψει τους πολιτικά νεκρούς και να τους ξαναδώσει πολιτική υπόσταση και αξιοπιστία εκεί που την είχαν απολέσει εντελώς!

Γιατί ο πρωθυπουργός δειλιάζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δειλιάζει. Είναι αδύναμος να δείξει στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία και να σηκώσει το βάρος των επιλογών του. Προεκλογικά μας έλεγαν «κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο». Κι αυτό μεταφράστηκε σε «έντιμο συμβιβασμό», «μίνι» μνημόνια σε αντίθεση με τα «μάξι» μνημόνια των πιστωτών τοκογλύφων, ατελείωτα πηγαινέλα στην Ευρώπη και ατελείωτη υποσχεσιολογία για να φτάσει η «γενναία» μας κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από τη λαϊκή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο και «πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις» (στην κυριολεξία) να την προδώσει!

Να την προδώσει και να ζητήσει ουσιαστικά να μοιραστεί την ευθύνη για τις εξελίξεις με τους νεκροζώντανους εκπροσώπους του αστισμού, τώρα που έχει το πάνω χέρι. Λες και θα συγκινηθούν οι Ευρωπαίοι γύπες από τα πτώματα που μας «αντιπροσωπεύουν» τώρα πια! Το αντίθετο θα συμβεί. Από τη μέχρι τώρα εμπειρία που έχουμε, αμφιβάλουμε αν θα αλλάξει κάτι σε σχέση με τον εμπαιγμό που υπεστήκαμε όλον αυτό τον καιρό: με συμφωνίες που «πολιτικά είναι σχεδόν έτοιμες» να υπογραφούν και πάντα ακυρώνονται ως «απαράδεκτες τεχνικά» μέχρι να περιέλθουμε σε πλήρη ασφυξία (γι’ αυτό και μένει ο ELA αμετάβλητος).

Εμφανώς οδηγούμαστε σε αδιέξοδο από το οποίο θα «προσφερθούν» να μας βγάλουν με μια ληστρική, μνημονιακή συμφωνία.

Εσείς τι λέτε γι’ αυτό, ανθρωπάκια;

Σίγουρα χαίρεστε. Χαίρεστε γιατί συνεχίζετε να έχετε κάποιο ρόλο. 

Αντίθετα, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι αυτής της χώρας αισθάνονται την προδοσία. Και αυτό δε θα το συγχωρήσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου