Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΥΑΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΡΟΦΗ...


Η ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ "ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ"!

   
   

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ "ΝΑΙ"

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ*

Η διαπλεκόμενη ολιγαρχία των μίντια (ραδιόφωνο, τηλεόραση, τύπος) συνεχίζει ακάθεκτη. Δεν κατάφερε με την οργιώδη ολοκληρωτική προπαγάνδα της πριν το δημοψήφισμα, να ακυρώσει το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, το οποίο γιγάντιο εξήλθε από τις κάλπες. Παρ' όλη, όμως, τη θλιβερή αποτυχία της, που ήταν και αποτυχία σύσσωμης της ευρωπαϊκής και εγχώριας αντίδρασης, δεν το βάζει κάτω. Λες και δεν συνέβη τίποτα, το όργιο της πλύσης εγκεφάλου και της παραπληροφόρησης δίνει και παίρνει θρασύτατα αμέσως μετά από την Κυριακή και τη λαϊκή ψήφο.

Έχουν λυσσάξει, ανενόχλητα και ασύδοτα, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης να μετατρέψουν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ένα ΝΑΙ σε μια συμφωνία υποταγής και παράδοσης στους κατ' ευφημισμό αποκαλούμενους «Θεσμούς» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), οι οποίοι δυστυχώς επιδεικνύουν κάθε έλλειψη σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς.

(Σημείωση Οίμου-Αθήνας: Δυστυχώς η κυβέρνηση και ο Τσίπρας ο ίδιος είναι που μετέφρασε το τεράστιο ΟΧΙ σε ΝΑΙ και προτείνει στους τοκογλύφους τριετές μνημόνιο με 52 ή 70 δις ευρώ και ανυπόφορα μέτρα...)

Ο στόχος της κατεστημένης «μιντιοκρατίας» είναι ένας: Να υπογράψει η κυβέρνηση , «πάση θυσία» και με κάθε τίμημα, συμφωνία με τους «Θεσμούς». Η υπογραφή μιας τελεσιγραφικής συμφωνίας όσο άθλια και ταπεινωτική και αν είναι , συνιστά, όπως προπαγανδίζουν αυτοί οι μιντιακοί κύκλοι, καλύτερη επιλογή από τη μη συμφωνία, που ενδεχομένως να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού , πρέπει να γίνει «ΝΑΙ» και μάλιστα στην χειρότερη, ίσως, εκδοχή του τελευταίου.

Το ερώτημα είναι, θα τα καταφέρουν; Θα επιτύχει η διαπλεκόμενη μιντιακή ολιγαρχία, - αιχμή της νεοαποικιοκρατικής λογικής των Βρυξελλών και της εγχώριας «παρασιτικής» πλουτοκρατίας - , ένα περήφανο μεγαλειώδες ΟΧΙ να το μετατρέψει σε ένα ταπεινωτικό «ΝΑΙ»;

Όπως ερώτημα παραμένει γιατί, έστω και τώρα, μετά το θριαμβικό δημοψήφισμα, η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την αποκατάσταση στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμότητας, πληροφόρησης και διαφάνειας στα μέσα ενημέρωσης αλλά και δημοσίου ελέγχου των τραπεζών;

(Σημείωση Οίμου-Αθήνας: Ακριβώς αυτό αναρωτιώμαστε και μείς αλλά δυστυχώς έχουμε και την απάντηση, ότι δηλαδή στόχος της κυβέρνησης ήταν από την αρχή το δημοψήφισμα να αποτελέσει ένα άλλοθι για να υπογραψει το επαχθέστερο όλων των μνημονίων...)
Είμαστε βέβαιοι ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα αντισταθεί,  πράγμα που κάνει, στις «σειρήνες» και τα σκοτεινά σχέδια της αντίδρασης θα αποτύχουν, ενώ ο αριστερός προοδευτικός δημοκρατικός κόσμος θα πρωταγωνιστήσει αποτελεσματικά για ριζοσπαστικές δημοκρατικές αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας μας. Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη σκληρότητα!

(Σημείωση Οίμου-Αθήνας: Εμείς πάλι δυστυχώς είμαστε βέβαιοι για το αντίθετο από όσα μας δείχνει μέχρι στιγμής...)

*Ο Χρήστος Κασίμης είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου