Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΦΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;

"NO FLY ZONE" AΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ  ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ, Η ΑΓΚΥΡΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ! 

Προ σχεδόν τεσσάρων ετών, είχαμε δημοσιεύσει την πρόρρηση του Αγίου Παϊσίου διά του μακαριστού αγίου μητροπολίτου Σιατίστης Αντωνίου με τίτλο: 

Τώρα δείχνει να αναφλέγεται καθώς ραγδαίες είναι οι δυσάρεστες εξελίξεις στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, καθώς ΗΠΑ και Τουρκία αποφάσισαν να επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Β.Συρία σε βάθος 50 χλμ. πέραν των συνόρων μετά την χθεσινή αιματηρή συμπλοκή τουρκικής περιπόλου με ομάδα τζιχαντιστών του ISIL εντός τουρκικού εδάφους, αλλά και το τρομοκρατικό πολύνεκρο χτύπημα στην πόλη Σουρούτς, όπου σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι.

ΗΠΑ και Τουρκία έχουν πλέον τις αφορμές που χρειαζόντουσαν για να επέμβουν στην Β.Συρία, ενώ τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι σχεδιάζεται και τουρκική χερσαία εισβολή.

Για το  σκοπό αυτό θα διατεθεί στις ΗΠΑ η τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν τρεις στόχους σε περιοχές που ελέγχει το ‘Ισλαμικό κράτος’ στη βόρεια Συρία, σήμερα το πρωί,  σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας.

Οι αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν τις 04:00 τοπική ώρα, από τον τουρκικό εναέριο χώρο. Η ανακοίνωση αναφέρει καταστράφηκαν οι τρεις στόχοι που χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του ισλαμικού κράτους.

Οι κάτοικοι της τουρκικής πόλης Κίλις, στην νότια Τουρκία, αναφέρουν ότι οι εκρήξεις ήταν πολύ δυνατές  και ξύπνησαν τους κατοίκους.

Οι επιθέσεις έγιναν την επόμενη ημέρα των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο Τούρκου αξιωματικού.

Είναι σαφές ότι το "τέρας" που εξέθρεψαν ΗΠΑ και Τουρκία όταν εξόπλιζαν και εφοδίαζαν τους τζιχαντιστές γενικώς και χωρίς περιορισμούς πλέον έχει εξυπηρετήσει τον σκοπό του που ήταν η αποδυνάμωση και ει δυνατόν η ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ.

Η Τουρκία έχει εξουσιοδοτήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ και να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του ισλαμικού κράτους.


Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις οι οποίες θα επηρέαζαν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και εκτός των συνόρων της και εξέφρασε τη δέσμευση για στενή συνεργασία με την Τουρκία για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους.


Το στρατηγικό  σχέδιο

Το στρατηγικό σχέδιο έχει ως στόχο πρώτα να αποκρούσει το ισλαμικό κράτος στα ανατολικά με τη βοήθεια των δυνάμεων της αντιπολίτευσης της Συρίας και μέσω αυτής η Τουρκία στοχεύει να διασφαλίσει τα σύνορα της με τη Συρία.

Το δεύτερο στάδιο του σχεδίου έχει ως στόχο να παρέχει αεροπορική υποστήριξη για τους μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης στη βόρεια Συρία.

Επιπλέον, ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο που συζητήθηκε επίσης στη συνεδρίαση, ήταν η χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ στην επαρχία Αδάνων, για στρατιωτικά πλήγματα κατά του ισλαμικού κράτους από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να επιτρέψουν στη Συμμαχία, που βρίσκεται υπό την αμερικανική ηγεσία, να επιτρέψει να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ κατά του ισλαμικού κράτους.

Τoυρκικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι ως αντάλλαγμα ο Τούρκος Πρόεδρος εξασφάλισε τη σιωπηρή στήριξη των ΗΠΑ για τη δημιουργία Zώνης Ασφαλείας εντός της Συρίας.

Η ζώνη αυτή θα έχει βάθος 40 με 50 χλμ. και είναι σαφές ότι ναι μεν οι ΗΠΑ θέλουν πλέον την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους (που υποστηρίχθηκε και εξοπλίστηκε από την Δύση) αλλά δεν θέλουν την ανακατάληψη αυτών των συριακών εδαφών από τις δυνάμεις του Μ.Άσαντ, οι οποίες τους τελευταίους μήνες κατόρθωσαν να διαρρήξουν το μέτωπο της Ιντλίμπ με την βοήθεια της Χεζμπολάχ και των Ιρανών επίλεκτων al-Quds.

Ουσιαστικά μόλις χθες ο συριακός Στρατός κατέλαβε την συνοριακή πόλη Hassaké. 

Οι κάτοικοι της πόλης Hassaké στην Β Συρία στις 23.7.15 άρχισαν κατά κύμματα να επιστρέφουν μαζικά στις εστίες τους στην πόλη κάποιες ώρες μετά την ανακοίνωση του στρατού και των Μονάδων της Εθνικής άμυνας ότι εξάρθρωσαν και τους τελευταίους πυρήνες των τρομοκρατών .

Ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο των οικοδομικών τετραγώνων που βρίσκονται γύρω από το κοιμητήριο στο ΝΑ άκρο της πόλης στη συνοικία Ghweiran στην Hassaké αφού εξουδετέρωσε δεκάδες τρομοκράτες της Daech δήλωσε ο ανατποκριτής του Sana στην πόλη. 

Προκειμένου λοιπόν οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας να ανακαταλάβουν τα εδάφη, επεμβαίνουν οι Αμερικάνοι με τους Τούρκους και κλέβουν την παράσταση (και τα εδάφη).

Το ερώτημα είναι: Η Ρωσία θα μείνει απαθής;
Μήπως ήδη μπαίνουμε στο Α΄ημίχρονο του πολέμου;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου