Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

251 ΝΑΙΝΕΚΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΝΩ 8 ΗΣΑΝ "ΠΑΡΟΝΤΕΣ" ΚΑΙ 7 "ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ"

ME 17 "ΑΠΩΛΕΙΕΣ"ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ (ΟΙ 14 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ "ΠΑΡΩΝ") Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Το γερμανικό mikeblog-net.ch  ξεκινάει μια χθεσινή ανάρτησή του με τίτλο Ein Raub der Troika: Europa verliert Tsipras, den tragischen Helden  με την ακόλουθη βαρειά αλλά αληθινή φράση:

Από τη δημοκρατία στην Ελλάδα έμεινε ένας σωρός από στάχτη.

Και είναι αλήθεια διότι ο Τσίπρας, που "δεν θα γινόταν Παπαδήμ(ι)ος" θα πάει ως Παπαδήμ(ι)ος μαζί με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο να καταθέσουν στους ανίερους "θεσμούς" την συμφωνία-ταφόπλακα για την Ελλάδα. Και αυτό διότι για τα 251 «Ναι» που εξασφάλισε έβαλαν την δωσίλογη πλάτη τους, η ΝΔ, ο Βοθροπόταμος και το ρετάλι του ΠΑΣΟΚ.

 Εκτός από τα ΟΧΙ του ΚΚΕ και των Χρυσών αυγών (του φιδιού) ο Τσίπρας από το στρατόπεδό του εισέπραξε δύο ΟΧΙ, 8 ψήφισαν «παρών» (φυγομαχώντας εκτός της Κωσταντοπούλου που από την θεσμική της ιδιότητα δικαιολογείται) και 7 ήταν απόντες (η απόλυτη φυγομαχία).

Ταυτόχρονα 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν σε επιστολή τους, πως ψήφισαν «ναι» στη σημερινή ψηφοφορία, ώστε να μην χαθεί η δεδηλωμένη (σ.σ. η οποία τελικά χάθηκε), αλλά όταν έρθει η συμφωνία με τα μέτρα στη Βουλή, δεν θα τα ψηφίσουν!


Εάν σε αυτούς προστεθούν και οι 17 «διαρροές» (οκτώ «παρών» και εννέα απόντες), που υπήρχαν σήμερα στη Βουλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ή ο Τσίπρας θα γίνει εν τέλει  Παπαδήμ(ι)ος, κυβερνώντας με Ν.Δ., Βοθροπόταμο και  ρετάλι του ΠΑΣΟΚ, ή πάμε σε... εκλογές.


 Ξεκάθαρο «ΟΧΙ» ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη (Α Θεσσαλονίκης) και η Ελένη Ψαρρέα (Μεσσηνίας)

«Παρών» ψήφισαν οι Αγλαϊα Κυρίτση (επικρατείας), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α Αθήνας), Δημήτρης Στρατούλης (Β Αθήνας), Ιωάννης Σταθάς (Βοιωτίας) και Αθανάσιος Σκουμάς (Βοιωτίας), Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθίας), Στάθης Λεουτσάκος (Α Πειραιώς), Παναγιώτης Λαφαζάνης (Β Πειραιώς).


Ο απόλυτος σουρεαλισμός (που στην πολιτική υπαγορεύεται από τον οπορτουνισμό), σημειώθηκε από τον  ΥΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη που μετά το «παρών» στη ψηφοφορία δήλωσε πως δεν προτίθεται να δώσει παράταση στην «κηδεμονία της πατρίδας», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως στηρίζει την κυβέρνηση ( η οποία  όμως προτίθεται να δώσει παράταση στην «κηδεμονία της πατρίδας» για το καλό της βεβαίως βεβαίως...).

«Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας».

Όχι δηλαδή πώς...αλλά ναι...ενώ βασικά όχι, πλην όμως ναι...

Οι "απόντες" Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου αναφέρουν πως «ουσιαστικά η κυβέρνηση ζητούσε την εξουσιοδότησή τους σε ένα τρίτο μνημόνιο που συντάσσεται κατ' απαίτηση των τροϊκανών και θα βάλει τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Δεν μπορούμε λίγες μέρες μετά το ηχηρό 'ΟΧΙ' του λαού στο δημοψήφισμα να εγκρίνουμε ως βάση συζήτησης με τους δανειστές αυτό που ο λαός μας κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες εκβιασμού απέρριψε. Μια συμφωνία, δηλαδή, η οποία στην κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα είναι μάλλον ακόμα πιο επαχθής. Και, μάλιστα, με διαδικασίες fast track που ευθέως παραπέμπουν στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων». Πολύ καλά τα είπαν, αλλά στην πράξη φυγομάχησαν και προτίμησαν να απουσιάσουν.

Η διευκρίνησή τους δεν πείθει...

«Η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας.Ο αγώνας για μια πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδο συνεχίζεται, χάρη στα μεγάλα αποθέματα ψυχής και γενναιότητας του λαού μας».


Κατά την δεύτερη ανάγνωση η Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε «Ναι», η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Νικόλαος Μαυραγάνης (ΑΝΕΛ) ψήφισαν «Ναι».

Ιδού και η φωτογραφία-έκπληξη του Τσίπρα από την χθεσινή συζήτηση. Η μετάδοση από το κανάλι της Βουλής σημειώνει αριστερά επάνω  τον τίτλο της ταινίας που θα παιζόταν εκείνη την ώρα και ο οποίος του ταιριάζει απόλυτα!


Και για να μην νομίζουν μερικοί ότι τον ηρωοποιούμε, διευκρινίζουμε ότι "έκπτωτος άγγελος" είναι ο..."εξω από δώ"...

Στην θέση της παρουσιάστριας της νευματικής γλώσσας για τους κωφαλάλους, τοποθετήσαμε το δικής μας εμπνεύσεως (εδώ και 5 χρόνια) σήμα της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας (ΠΤΕ) την οποία κατά την άποψή μας υπηρετεί...


1 σχόλιο:

  1. KALA..VRE TSIPRA TOSO PULIMENO TOMARI ISE K ESI....KSERIS TI INE TO....E.M..S.....MU FENETE OTI ISE ANOTEROS APO TUS SAMAROVENIZELUS ....KRIMAS ..NOMIZAME OTI THA ALAKSIS TA DEDOMENA ALA K SI O IDIOS GERMANOTSOLIAS ISE FTUSU FTUSU.FTUSU..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή