Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΚΑΙ ΕΣΤΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ("ΑΡΙΣΤΕΡΗ") ΠΛΑΝΗ ΧΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ!


ΕΡΧΕΤΑΙ Ο "ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ  "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΩΝ "ΘΕΣΜΩΝ"!!! 



Η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα νέα πρόταση τριών σελίδων προς τους δανειστές της, σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Όπως γράφαμε πριν 4 μέρες: ο Βαρουφάκης έχει πει "ότι έχουμε διανύσει τα 3/4 της απόστασης που μας χωρίζει με τους δανειστές" δηλαδή έχουν αποδεχτεί  το 75% του μνημονίου και  καλούνται να μοιράσουν την υπόλοιπη απόσταση στα δύο! Μιλάμε για άλλο ένα 12-13% υποχώρηση δηλαδή αποδοχή του 88% του μνημονίου.

Έ λοιπόν καλύπτεται σιγά σιγά και το 12-13%...



Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε  ότι υποβλήθηκε πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες κατέθεσε τρισέλιδη πρόταση στους πιστωτές σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει κεφάλαια διάσωσης, σύμφωνα με δύο διεθνείς αξιωματούχους με άμεση γνώση των συζητήσεων.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι το έγγραφο αναφέρεται μόνο σε δημοσιονομικούς στόχους, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους. 

Η Ελλάδα έδωσε επίσης στους πιστωτές της ένα ξεχωριστό σημείωμα, επίσης τρισέλιδο, που ζητάει να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από τον ESM για να αποπληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ύψους 6,7 δισ. ευρώ καθώς επίσης να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια διάσωσης που έχουν μείνει στο ΤΧΣ και να επιτραπεί στις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν περισσότερο βραχυπρόθεσμο χρέος.

Κάνει δηλαδή πρώτη πάλι το μισό βήμα πίσω...

Αναρωτιόμαστε λοιπόν και πάλι όπως και την προηγούμενη Παρασκευή:
Αν δεχτούμε κατά 88% το μνημόνιο θα είναι δηλαδή μεγάλη νίκη της κυβέρνησης γιατί θα έχουν υποχωρήσει οι δανειστές κατά 12%; Στο οποίο θα υπαναχωρήσουν τον Σεπτέμβρη;

ΑΠΛΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ... "ΕΣΤΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ("ΑΡΙΣΤΕΡΗ") ΠΛΑΝΗ ΧΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ"!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου