Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΔΕΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΡΟΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ...





ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

"Πέρασε" η άποψη των τραπεζιτών - Κλείνουν τις τράπεζες - Δείτε τις ολέθριες συνέπειες για την Οικονομία 

Εισήγηση στην κυβέρνηση να μην ανοίξουν οι τράπεζες και να υπάρξει περιορισμος στις αναλήψεις αποφάσισε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Βαρουφάκη.

Η τραπεζική αργία (bank holiday) θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος...

Παραλλήλως ο  Βαρουφάκης και ο Στουρνάρας αποφάσισαν να εισηγηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 20:00 την επιβολή capital control.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων και η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί απόψε από το υπουργικό συμβούλιο.

Η επιβολή capital controls θα συνοδεύεται από αναλυτική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία θα προσδιορίζει ακριβώς τις τραπεζικές λειτουργίες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε οι γνωρίζοντες "η επιβολή capital controls είναι δύσκολη κατάσταση αλλά η άρση τους είναι  ακόμα πιο δύσκολη".

Όπως επισημαίνουν, στην Κύπρο οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων μπήκαν για δύο εβδομάδες και τελικά χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για την πλήρη άρση τους και την επιστροφή του συστήματος στην κανονικότητα.

Οι ιδιώτες θα μπορούν να σηκώνουν μέσω των ΑΤΜs ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα καθοριστεί. Υπάρχουν σενάρια ότι το όριο μπορεί να είναι στα 60 ευρώ την ημέρα, ενώ άλλες πηγές το τοποθετούν στα 100 ευρώ ή και στα 200 ευρώ.
Οι πιστωτικές κάρτες πιθανότητα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τις πρώτες ημέρες, καθώς αν οι τράπεζες είναι κλειστές δεν θα είναι δυνατόν να γίνουν πληρωμές δόσεων στο τέλος του μήνα. Ταυτόχρονα και οι επιχειρηματίες δεν θα δέχονται πιστωτικές κάρτες, καθώς δεν θα γνωρίζουν πότε θα εισπράξουν τα χρήματά τους.

Επιπλέον οι τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να μειώσουν τα όρια των πιστωτικών καρτών για να περιορίσουν το ρίσκο.

Πιθανότατα το ίδιο θα ισχύσει και για τις χρεωστικές κάρτες, κατά τις πρώτες ημέρες, τουλάχιστον έως ότου προσαρμοστούν τα συστήματα, και η χρήση τους ευθυγραμμιστεί με τα νέα όρια ημερήσιων συναλλαγών

Τα capital controls θα δημιουργήσουν τεράστια αναστάτωση στην αγορά.

Τις πρώτες ημέρες, τουλάχιστον, όλοι θα ζητούν συναλλαγές αποκλειστικά σε μετρητά και σε τιμές που θα καθαρίζονται ανάλογα με τη δυνατότητα του πελάτη να πληρώσει.
Στην Κύπρο ένα από τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν στις συναλλαγές είναι ότι δεν υπήρχαν ψιλά για να δοθούν ρέστα, καθώς τα ΑΤΜs έβγαζαν 20αρικα και 50αρικα, με αποτέλεσμα τα 5ευρα, τα 10ευρα και τα κέρματα των ενός και δύο ευρώ να αποκτήσουν σπανιότητα.

Ιδιαίτερα έντονο θα είναι το πρόβλημα στους τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι, με δεδομένο ότι διανύουμε την λεγόμενη «υψηλή περίοδο», θα βρεθούν χωρίς ανοικτά τραπεζικά υποκαταστήματα για κάποιες ημέρες. Αυτό θα δημιουργήσει μία σειρά σοβαρών, πρακτικών προβλημάτων, ενώ είναι άγνωστο αφενός εάν θα λειτουργούν και αφετέρου οι επιχειρηματίες θα δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών.

Η επιβολή capital controls ισοδυναμεί με «θάνατο» για τις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες που δεν έχουν προσβάσεις σε άλλες πηγές ρευστότητας. Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί θα δημιουργήσουν αμυντική στάση στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα ξοδεύουν λεφτά παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Η κατάρρευση των λιανικών πωλήσεων θα παρασύρει χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους ή να περιστείλουν δραματικά τα έξοδά τους, χωρίς να πληρώνουν το προσωπικό ή να το οδηγήσουν σε «αναγκαστική αργία».

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΡΑ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου