Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΛΕΙΨΑΝΟΦΟΒΙΚΟΥΣ!


ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ





Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη και οι αντιρρήσεις του για την μεταφορά το Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο "Ο Άγιος Σάββας" οφείλονται εν πολλοίς σε άγνοια. 

Είναι πασιφανές ότι ο Νίκος Φίλης δεν γνωρίζει τι θα πει Ιερό Λείψανο και για ποιον λόγο ο πιστός λαός προσκυνά τα λείψανα των Αγίων. 


Περἰ αυτού είχε ερωτηθεί ο νεώτερος Άγιος της Εκκλησίας μας ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης και είχε απαντήσει με τον θεολογικό αλλά και ποιητικό τρόπο που χαρακτήριζε πάντα τους λόγους του:


"Προσκυνούμε τα λείψανα των Αγίων γιατί αυτοί δέχτηκαν την Χάρη του Θεού μέχρι το μεδούλι! Έτσι και τα λείψανά τους έχουν αυτήν την Χάρη την οποία λαμβάνουμε κατά δύναμιν και εμείς όταν τα προσκυνούμε".  

Ο Νίκος Φίλης είναι φυσικό να μην τα γνωρίζει αυτά. Μιλάει λοιπόν για εμπόριο λειψάνων διότι του φαίνεται απίθανο να γίνονται πράξεις σήμερα στην εποχή του χρήματος που να μην έχουν χρηματικό αντίτιμο! 

Όμως τον διαβεβαιώνουμε ότι ούτε ένα λεπτό του ευρώ δεν θα δοθεί από κανένα και σε κανένα κατά την μεταφορά του  Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο "Ο Άγιος Σάββας". 

Το Νοσοκομείο άλλωστε δεν είναι κάποιο λαμόγιο που θα κερδοσκοπούσε από το Ιερό λέιψανο, είναι ένα ίδρυμα που δέχεται καθημερινά μεγατόνους ανθρώπινου πόνου...

Μιλάει επίσης για ειδωλολατρεία αλλά καλό θα ήταν να ακούσει και να μιμηθεί τον Απόστολο Παύλο, που όντας πιο αριστερός από όλους μας καταγγέλλει ως ειδωλολατρεία την πλεονεξία!
Δηλαδή το φρόνημα των τραπεζιτών και των τοκογλύφων!

Αυτούς να καταγγείλουμε Νίκο Φίλη όλοι μας ως ειδωλολάτρες!

Ενδιαφέρουσα ήταν και η άποψή του ότι δεν έχει ανάγκη η Αγία Βαρβάρα να αποδίδονται στο Ιερό της Λείψανο τιμές αρχηγού κράτους, όπως ενδιαφέρον ήταν και το χαριτολόγημα του, ότι επί    της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ επεσκέφθησαν την Ελλάδα δύο αρχηγοί κράτους, το Άγιο Φως και το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας...

Έχει δίκιο ο Νίκος Φίλης ότι η Αγία Βαρβάρα  δεν έχει  καμία απολύτως ανάγκη να αποδίδονται στο Ιερό της Λείψανο τιμές αρχηγού κράτους! Πλην όμως και οι αρχηγοί κρατών δεν έχουν τέτοια ανάγκη, αλλά τις τιμές τις αποδίδει ο λαός επειδή το αισθάνεται και φυσικά τις αποδίδει μέσω των υπουργών του, δηλαδή μέσω των υπηρετών του.

Τώρα για το χαριτολόγημά του είναι όντως έτσι όπως τα λέει, αλλά νομίζουμε ότι είναι λογικότατο να επισκέπτεται μια χώρα 98% Ορθόδοξη το Άγιο Φως και το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Τι θα ήταν δηλαδή προτιμότερο να μας έχει επισκεφθεί ο νεοναζιστής πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο; Νομίζω ότι και ο Νίκος Φίλης μεταξύ των δύο, θα επέλεγε το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας!

Δυο λόγια και για τον αυτόκλητο "συνήγορο" του Νίκου Φίλη, τον Γ. Ανανδρανιστάκη που σε χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή του "Στο Κόκκινο", είπε σε άπταιστα κρητικά, ότι αυτά (δηλ η  μεταφορά του  Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο "Ο Άγιος Σάββας") είναι "ξεγιουβεντίσματα". 

Ο μόνος που ξεγιουβεντίστηκε είναι ο ίδιος, διότι είχε δηλώσει ότι έχει σπουδάσει Θεολογία και θα έπρεπε να ξέρει περί των Ιερών Λειψάνων όσα ο Νίκος Φίλης δικαιολογημένα αγνοεί! 

Δεν έχει σημασία αν ο ίδιος δεν πιστεύει, σπούδασε Θεολογία και αυτά έπρεπε να τα γνωρίζει. Αλλά φαίνεται ότι περιφέροντας τα λείψανα της αφροσύνης του (είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός) ελησμόνησε τα περί των Ιερών Λειψάνων και κατακεραυνώνει την περιφορά τους στους καρκινοπαθείς!

"Παντού να το πάτε, μόνο στους καρκινοπαθείς να μην το πάτε" παραλληρούσε με την νεανική περιπαικτική φωνούλα του, αλλά ο υπηρέτης του λαού περί την Υγεία Παναγιώτης Κουρουπλής, φαίνεται ότι τον αγνοεί εντελώς και εν τέλει οι καρκινοπαθείς θα πάρουν την ευλογία του  Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας σαν παρηγοριά, ελπίδα και αγάπη της Αγίας προς εκείνους.

Σημ. Συντάκτη: Ο υπέρτιτλος δεν αναφέρεται στο Νίκο Φίλη. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Γ. Ανανδρανιστάκη. Μάλλον είναι Λειψανοφοβικός! 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου