Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΜΑ ΘΑΡΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΜΠΛΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΗ-ΤΟ ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;...


Η αστική τάξη ξύπνησε. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι



Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

   – Βαθιά σιωπή έπεσε πάνω από τη χώρα μετά τη συνταρακτική δήλωση του Αδώνιδος-Σπυρίδωνος ότι η αστική τάξη της χώρας…ξύπνησε. Όλοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν το χρησμό.

– Τι, τάχα, θέλει να πει ο πολύς βουλευτής-πρώην υπουργός,  πρώην ΛαΟΣ, νυν ΝΔ, μετέπειτα ποιος ξέρει πού, τηλεπωλητής, τηλεπαραθυράκιας, πουλάω και ταμπλέτες, απεργός- και τελευταία «κάνω και την Πυθία».

– Μήπως εννοεί ότι από σύστασης του ελληνικού κράτους η αστική τάξη-αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, δηλαδή-κοιμάται; Άρα, τόσα χρόνια την εξουσία την είχε η εργατική τάξη και δεν το πήραμε χαμπάρι;

– Μήπως εννοεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν κυβερνούσε το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης αλλά της εργατικής; Ο ίδιος, δηλαδή, εκπροσωπεί τόσα χρόνια τους εργάτες και τους αγρότες;

– Τι τον έκανε να πιστεύει ότι η αστική τάξη…ξύπνησε; Οι εκατοντάδες χιλιάδες των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα ενάντια στο νόμο Μπαλτά; Οι αξιόλογοι παρευρισκόμενοι, όλοι λάτρεις της δημόσιας και δωρεάν παιδείας;

– Βλέποντάς τον, ακούγοντάς τον και καμαρώνοντάς τον δεν μπορώ παρά να παραφράσω τον Αϊνστάιν: «Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η σκέψη αυτού του ανδρός, αν και για το πρώτο διατηρώ αμφιβολίες».

– Παρακολουθώντας τις τηλεοπτικές εικόνες από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς μαζώξεις των διαφόρων γκρουπς μου ήρθε πάλι στο μυαλό, χωρίς παράφραση αυτή τη φορά, ένα άλλο του Αϊνστάιν.

– Οι υψηλές θέσεις είναι όπως οι πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να φτάσουν στην κορυφή, ερπετά και αετοί. Τους βλέπω όλους και σκέφτομαι: Για δες κάτι σταυραετούς!

– Και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από τη δήλωση του Άδωνι-Σπυρίδωνος ήρθε η δήλωση του Στουρνάρα από την οποία μάθαμε ότι αυτός βοήθησε την κυβέρνηση να βρει τα 760 εκατομμύρια της δόσης στο ΔΝΤ.

– Αμέσως, αυθόρμητες συγκεντρώσεις ευγνωμοσύνης γέμισαν όλες τις πλατείες της χώρας. Ήταν τόσο μεγάλο το κακό που προξένησε στο ΔΝΤ που η Λαγκάρντ τον χαρακτήρισε ακατάλληλο για τραπεζίτη.

– Η ΕΚΤ έσπευσε να παροτρύνει την κυβέρνηση να τον διώξουν αμέσως γιατί δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για «άτιμο συμβιβασμό» αλλά η κυβέρνηση απάντησε ότι ο Στουρνάρας αποτελεί κόκκινη γραμμή.

– Επιτροπές πολιτών που συστάθηκαν, σκέφτονται να του προτείνουν να ιδρύσει κόμμα γιατί θεωρούν ότι μόνο αυτός μπορεί να προασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα.

– Για να αποκτήσουν τα νοσοκομεία, γιατρούς, νοσοκόμες, φάρμακα, γάζες, χαρτιά. Για να σταματήσουν οι αυτοκτονίες και ο μαρασμός. Για να αποκτήσει ο κόσμος δουλειά.

– Μόνο πληρώνοντας τις δόσεις θα γεμίσουν τα δημόσια ταμεία με χρήμα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να μας ξαναδανείσουν για να μπορούμε να τους ξαναπληρώνουμε τις δόσεις (με τόκο, αλλά δεν έχει σημασία).

– Στη δίκη του Άκη, μαζεύτηκε όλος ο καλός κυβερνητικός κόσμος του εκσυχρονιστικού ΠαΣοΚ. Αυτοί που έπρεπε να ξέρουν, δεν γνώριζαν τίποτα. Κάπου έξω από τα δικαστήρια περιφερόταν κλαίγοντας η ντροπή.

– Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη η WWF πρότεινε να αναλάβει υπό την προστασία της το ΠαΣοΚ. Το ίδιο πρότεινε και σε όσους παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση για την παιδεία.

– Τελικά, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έχουν δίκιο όλοι όσοι τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν πως η κρίση μας έκανε καλό. Επανήλθε το μέτρο. Είχαμε πολλά δικαιώματα, ξοδεύαμε ασύστολα, καταναλώναμε πολύ!

– Βέβαια, γι’ αυτούς που υποστηρίζουν τα παραπάνω τίποτα δεν άλλαξε. Όμως ο λαός τους πιστεύει αν κρίνω από το ότι πιστεύει πως ήταν η τελευταία δόση που πληρώσαμε και στην επόμενη θα έχουμε ρήξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου