Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ


TO "ΑΡΙΣΤΕΡΟ"  ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ) ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΣΑ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΧΕΡΙΟΥ (ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ)




Παρέδωσε και τα τελευταία "οχυρά" του το αριστερό χέρι του συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ και αφού είδαμε όλα τα σενάρια του "θιάσου"περί Grexit, προσέγγιση με τους BRICS, χρηματοδοτήσεις από την Ρωσία κ. α. εικονικά ευχολόγια, η κυβέρνηση έδωσε την εντολή για την πληρωμή των 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ", σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών.

Λίγο μετά, ολοκληρώθηκε το Eurogroup με κοινή δήλωση των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και της πρόθεσης της ελληνικής πλευράς για την επίσπευση των σχετικών επαφών ώστε η αξιολόγηση να αποβεί θετική. Παράλληλα σημειώνεται πως υπάρχουν θέματα προς επίλυση ώστε να γεφυρωθούν και οι τελευταίες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων.

Τούτο μεταφραζόμενο σημαίνει πώς σύντομα έρχεται και το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ή απλά το "αριστερό χέρι" έρχεται στις τσέπες μας. Η μεσαία τάξη θα βαφτιστεί μεγαλοαστική και θα φορολογηθεί αγρίως, ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει, και το ασφαλιστικό μαζί με το συνταξιοδοτικό δεν θα πρέπει να θεωρούνται πλέον ακλόνητα...

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το  Eurogroup και τις δηλώσεις των Ντάισελμπλου, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις. 

Όταν ένας δημοσιογράφος ζήτησε διευκρινίσεις για το πότε θα μπορέσει να γίνει εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι το Eurogroup είχε ξεχάσει να καταγράψει στο κείμενο πως η εκταμίευση δόσης θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν η κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις χωρίς όμως να αποκλείει τμηματική καταβολή για κάθε μέτρο που λαμβάνεται.




Μετά από αυτά και ο πλέον αφελής που μέχρι τώρα πίστευε ότι έχουμε "αριστερή κυβέρνηση" που θα αντισταθεί στους τοκογλύφους, έχει καταλάβει ότι απλώς αλλάζουμε μνημόνιο, ή μάλλον αλλάζουμε όνομα στο μνημόνιο!

"Αλλάζουμε για να μοιάζουμε" όπως λέει και ένα τραγούδι του φίλου μας του Βλάσση Ταβαμπή... 

Και στη φωτογραφία όπως φαίνεται καθαρά πλέον,  μοιάζουνε πολύ ο Βαν-Ρουφάκης με τον Νταής-εν-μπλούμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου