Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ  REUTERS 


«Η Ελλάδα ίσως να τίναξε στον αέρα την καλύτερη ελπίδα της για συμφωνία» (Greece may have blown best hope of debt deal) είναι ο τίτλος άρθρου που υπογράφει ο δημοσιογράφος του Reuters Paul Taylor.

Το παπαγαλάκι των τοκογλύφων εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η αριστερή κυβέρνηση του, έχουν ων καταστρέψει σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη των πιστωτών της χώρας, ώστε λύσεις που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί πριν μερικές εβδομάδες, τώρα πια φαντάζουν ανέφικτες.

ΚΑΙ ΚΛΕΊΝΕΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΜΕΤΟ: 


«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να αλλάξει πολιτική»


Πολλοί οικονομολόγοι και αξιωματούχοι της Eυρωζώνης πιστεύουν ότι η Αθήνα θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση ένα τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ φέτος, αν και ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι η Ελλάδα δεν το επιθυμεί.


Οι υπουργοί οικονομικών της Eυρωζώνης υποσχέθηκαν το 2012 ότι «θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια» για να ελαφρύνουν το βάρος χρέους της Αθήνας υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τους όρους του προγράμματος, κάτι που δεν έχει γίνει.


Τόσο η Ξαφά όσο και η Daly τονίζουν ότι ο Τσίπρας έχει θέσει τον εαυτό του σε μια σχεδόν αδύνατη θέση, προχωρώντας σε προεκλογικές υποσχέσεις που δεν ήταν συμβατές με τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των δανειστών της χώρας.


Πρέπει να αλλάξει το πολιτικό πλαίσιο γρήγορα για να έχει μια ελπίδα να στρώσει τα οικονομικά της χώρας χωρίς να καταλήξει σε κεφαλαιακούς περιορισμούς, πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων με παράλληλο νόμισμα (IOUs) ή στάση πληρωμών έναντι των ξένων κυβερνήσεων και έξοδο από την Eυρωζώνη, επισημαίνουν.

«Θα βοηθούσε ένα δημοψήφισμα»

Ένα δημοψήφισμα που θα ρωτούσε τους Ελληνες εάν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ υπό την προϋπόθεση επίπονων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, ή μια γρήγορη αλλαγή εταίρου στην συγκυβέρνηση προς πιο κεντρώες δυνάμεις που τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, ίσως είναι οι καλύτερές του επιλογές, ακόμη και εάν χρειαστεί να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, οι επίσημοι δανειστές της χώρας είναι διχασμένοι μεταξύ της θέλησής τους να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για να αποφύγουν το προηγούμενο αποχώρησης χώρας μέλους, και των φόβων τους ότι εάν ο Τσίπρας καταφέρει να ανατρέψει τη λιτότητα και να διασφαλίσει ελάφρυνση χρέους, θα ενίσχυε πολιτικές δυνάμεις αντίστοιχης λογικής σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

«Οπότε, θέλουν η Ελλάδα να ευημερήσει και να παραμείνει στο ευρώ ενώ την ίδια στιγμή, επιθυμούν η νέα κυβέρνηση να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για άλλα εκλογικά σώματα που φλερτάρουν με την ιδέα της επανάστασης απέναντι στη λιτότητα»


ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΑΥΤΗ  ΕΙΤΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου