Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...


ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ




Η Ρωσία θα προκαταβάλει "εδώ και τώρα" ποσό 5-10 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Τουρκίας, του νέου South Stream, στην Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγει τις άμεσες πιέσεις των δανειστών και να ρεύσει "ζεστό χρήμα" στην ελληνική οικονομία μετά τον επιχειρούμενο "στραγγαλισμό" μας από την ΕΚΤ:

Σύμφωνα και με δημοσίευμα του Spiegel το MoU που έχει ήδη συμφωνηθεί και υπογράφεται τυπικά τα επόμενα 24ωρα, ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία θα εκταμιευθεί προκαλέσει εκταμίευση προκαταβολής έως και πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, στο άρθρο φιλοξενείται και δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονομάζεται, αλλά έχει γνώση της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η συμφωνία θα αλλάξει ριζικά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αφού παύει η άμεση πίεση και δίνει την δυνατότητα διαπραγμάτευσης και "το πάνω χέρι" να το έχει πλέον η ελληνική πλευρά.

Το ζήτημα του νέου South Stream (ο αγωγός θα μεταφέρει από την Ρωσία στη Τουρκία και μετά σε Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία και Ουγγαρία σε πρώτη φιάση και σε Κροατία, Σλοβενία και Ιταλία σε δεύτερη φάση, τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου που από το 2019 θα αντικατασήσει τους ουκρανικούς αγωγούς) συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει το Spiegel. "Τα χρήματα από τη Ρωσία είναι απλά η προκαταβολή για τα μελλοντικά κέρδη που θα έχει η Ελλάδα από τον αγωγό, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019", σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Στην εικόνα φαίνεται η δημοσίευση του 
Spiegel με φωτογραφία από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την χειραψία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου