Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο ΜΟΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!


ΚΩΣΤΑΣ  ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: «ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ»!





Εγώ δεν είμαι εραστής της δραχμής, άλλοι είναι εραστές και άρρωστοι με το ευρώ, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ANT1.

Αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωσή του ότι δεν θα ψηφίσει ό,τι έρθει στη Βουλή, διευκρίνισε: «Μου έγινε μια ερώτηση χθες, αφού είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος και θα παραμείνει ενωμένος και όποιος ποντάρει στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένει πολύ. 


Ρωτήθηκα λοιπόν αν θα ψηφίσω ό,τι έρθει στη Βουλή. Και λέω είναι δυνατόν να ψηφίσω ό,τι έρθει στη Βουλή; 

Θα το κοιτάξω, θα το διαβάσω, θα το αξιολογήσω και θα ψηφίσω».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και έχει δέσμευση να πετύχει όλα αυτά που λέει μέσα στο ευρώ. Αυτή είναι η κυβερνητική δέσμευση του κόμματός μου κι εγώ πάω με αυτό», σημείωσε και διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο.
 Όπως ανέφερε, στόχος είναι να συνεχιστεί η παράταση που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο και έπειτα να αρχίσει μία νέα συνολική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει και τη διευθέτηση του χρέους.

Ερωτηθείς από τον Απόστολο Γκλέτσο, που βρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής, για το ποια είναι η θέση του αναφορικά με το να υπάρξει μία συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ, κοινή συναίνεση, όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε:

«Εγώ από χρόνια λέω ότι επιτέλους θα πρέπει η χώρα μας και όλοι οι μηχανισμοί της και οι πολιτικοί της θεσμοί να συζητήσουν ψύχραιμα όλα τα ζητήματα χωρίς φωνές και χωρίς δαιμονοποιήσεις. Το έχω πληρώσει προσωπικά πολύ ακριβά αυτό το πράγμα, διότι στη χώρα μας είναι αδύνατον να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ε, ας το βάλουμε κι αυτό στο τραπέζι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου