Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ....


ΜΙΚΡΕ ΚΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ BRICS! Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΟΡΝΕΩΝ!




Οι Ευρωπαίοι "εταίροι" σφίγγουν συνεχώς τη θηλιά γύρω από την Ελλάδα προκαλώντας οικονομική ασφυξία στη χώρα μας και η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να ξεφύγει από την παγίδα αυτή αναπτύσσοντας μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις της με τη Ρωσία και τις άλλες χώρες των BRICS, αλλά και με τις ΗΠΑ.

Οι νέοι εκβιασμοί των Βρυξελλών που θεωρούν ότι το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης συνιστούν μονομερείς ενέργειες και δεν πρόκειται να εγκριθούν από τους «θεσμούς» κάθε άλλο παρά στην άρση του αδιεξόδου συμβάλλουν, την παραμονή μάλιστα της Συνόδου Κορυφής και της πενταμερούς διάσκεψης που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία θα γίνει την Πέμπτη στις 9 το βράδυ.

Στη διάσκεψη αυτή θα συμμετάσχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. 

Κατά τη συνάντηση αυτή θα επιδιωχθεί από ελληνικής πλευράς να βρεθεί μία λύση σε πολιτικό επίπεδο όσον αφορά στο χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας και την αντιμετώπιση της κρίσης γενικώς, αφού οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί, όπως αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να τορπιλίσουν την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου του Eurogroup με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα να ζητούν παράλογα πράγματα.

Αν δεν βρεθεί λύση σε αυτή τη συνάντηση τότε, όπως αναφέρουν σοβαρές πηγές, η κυβέρνηση θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς άλλες πηγές χρηματοδότησης. 

Ήδη, οι επαφές με την ρωσική κυβέρνηση μπαίνουν σε νέο δρόμο και είναι ενδεικτικό ότι κατά την επίσπευση που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα στις 8 Απριλίου και στη συνάντηση του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας των δύο χωρών σε οικονομικό επίπεδο.

Η Ρωσία έχει δηλώσει πως μπορεί να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα με ένα ποσό, αρχικώς της τάξεως των 10 δισ. δολαρίων. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, βρίσκεται ήδη στη Μόσχα λειτουργώντας ως προπομπός του Αλέξη Τσίπρα και η πρώτη δήλωση που έκανε στα ρωσικά μέσα ήταν πως «η Ελλάδα θα ενδυναμώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και την ομάδα των BRICS».

Ο κ. Ήσυχος και η κυβέρνηση γενικότερα αναφέρονταν κυρίως στην Κίνα και τη Βραζιλία. Η πρώτη έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, λόγω των τεράστιων επενδυτικών συμφερόντων της στην περιοχή και ήδη ετοιμάζεται ταξίδι στο Πεκίνο, ελληνικής αντιπροσωπείας  υπό τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Όσο για τη Βραζιλία, η χώρα του καφέ μπαίνει στο κάδρο εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ένας άλλος λόγος είναι πως οι χώρες των BRICS επιχειρούν να αναδειχθούν και μέσα από την οικονομική τους συνεργασία δημιουργώντας τη δική τους παγκόσμια τράπεζα με ένα αρχικό αποθεματικό κεφάλαιο της τάξεως των 100 δισ. δολαρίων και τους δικούς τους οίκους αξιολόγησης. 

Η ελληνική κυβέρνηση κοιτάζει προς αυτή την κατεύθυνση, της στήριξής της δηλαδή από τις αναπτυσσόμενες χώρες, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση της συμπεριφέρεται απαξιωτικά και ζητώντας την υποταγή της σε ένα μνημόνιο που ο ελληνικός λαός δεν θέλει και δεν αντέχει. 

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ έχουν τους δικούς τους λόγους να βρεθεί μία λύση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφενός να μην πληγεί περαιτέρω η παγκόσμια οικονομία από ένα «ατύχημα» εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και αφετέρου για να μην καταλήξει η Ελλάδα με την κρίσιμη για τους Αμερικανούς γεωστρατηγική θέση στην «αγκαλιά» της Ρωσίας.

Τα θέματα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν πως συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη της βοηθού υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιας για θέματα ευρωπαικά των ΗΠΑ Βικτώριας Νούλαντ, στις συναντήσεις που είχε τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Ο κ. Καμμένος μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει επαφές σε υψηλό επίπεδο.



Η στροφή προς την Ρωσία και τις χώρες των BRICS είναι μονόδρομος για την ελληνική κυβέρνηση και θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρη ακόμη περισσότερο, εφόσον οι Ευρωπαίοι "εταίροι" επιμένουν στις απειλές, στα τελεσίγραφα και στους εκβιασμούς.

Πρέπει λοιπόν να το τολμήσει ο νεαρός πρωθυπουργός της Ελλάδας και να φύγει όχι μόνο από την 
ευρωζώνη όπως λέει ο Λαπαβίτσας αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφαιρώντας της μάλιστα και τον τίτλο «Ευρωπαϊκή» που είναι πέρα για πέρα Ελληνικός. Η Ελλάδα μικρέ, πεθαίνει μέσα στην Ε.Ε. μέσα στο συνονθύλευμα των αρπακτικών ορνέων. Κάνε το βήμα, πές τους το  «μεγάλο ΟΧΙ» και βγάλε την Ελλάδα από την μέγγενη της Ευρώπης των μη Ευρωπαίων! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου