Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΡΙΟ...ΜΕΤΑ ΤΟ EUROGROUP Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



















Θα είναι 
αριστερός                     ή                             δεξιός;

Δεν ανακοίνωσε ο Τσίπρας ούτε σήμερα το βράδυ το όνομα του υποψηφίου για την προεδρία της Eλληνικής Δημοκρατίας!
Την αναβολή της ανακοίνωσης του ονόματος για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας  αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου μεταθέτοντάς την κατά δύο σχεδόν δύο ημέρες την σχετική απόφαση. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος πρόσθεσε πως αυτό που αποφασίστηκε ήταν η ανακοίνωση να γίνει μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας και κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου με προοπτική η ψηφοφορία να γίνει την Τετάρτη.


Το όνομα του δεξιού υποψηφίου είναι γνωστό. Είναι ο ο Δ.Αβραμόπουλος,  ο οποίος ελπίζεται να ενώσει το λαό με μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην εξουσία, ενώ προσδοκάται να παίξει και ενεργό ρόλο στην εξωτερική πολιτική της χώρας και στην προάσπιση των συμφερόντων μας.

Ωστόσο οι αριστερές πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν αριστερό πρόεδρο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μανόλη Δρεττάκη.
Είναι παλαιός αριστοκράτης της αριστεράς, ο μόνος υπουργός οικονομικών που θέλησε να φορολογήσει τον μεγάλο πλούτο.(Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που πρώτος θέσπισε, φορολογούσε ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας από 50.000.000 δραχμές και άνω. Δηλαδή με πρόχειρη αναγωγή στις σημερινές συνθήκες φορολογούσε 
αντικειμενικές αξίες άνω των 3.000.000 ευρώ!) Για όσους νομίζουν ότι είναι μεγάλος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θυμίζουμε ότι ο Παπούλιας ήταν στην ηλικία του Δρεττάκη όταν ψηφίστηκε για δεύτερη φορά ΠτΔ!

Πάντως θέλουμε να δούμε τι θα επικρατήσει μετά το Eurogroup και όσον αφορά τον ΠτΔ και όσον αφορά το χρέος. Η σκληρή αριστερή (πατριωτική) θέση ή η δεξιά χαλαρή γέφυρα με τους τοκογλύφους;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου