Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ 6ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ (ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ) ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!



ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΟΥΣ; Ή ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ; 

Η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση, σαν λαγός και θέλοντας να κερδίσει χρόνο, αντί να πάει σε ρήξη καταγγέλοντας το δάνειο ως δόλιο και κάνοντας λογιστικό έλεγχο του χρέους, δέχτηκε σχεδόν όλα όσα ήθελαν οι τοκογλύφοι. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, που τονίζει ότι έχει δει το αίτημα εξάμηνης παράτασης του «master financial assistance facility of Greece», η Αθήνα για το συγκεκριμένο εξάμηνο της παράτασης, αναλαμβάνει να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της και να μην αναλάβει μονομερή δράση (αυξήσεις μισθών, αφορολόγητο κλπ) που θα μπορούσε να υπονομεύσει τους δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν. 

Επιπλέον δέχεται να ελεγχθεί από την τρόικα, αν και δεν αναφέρει τη λέξη τρόικα αλλά ανέφερε ότι δέχεται η παράταση αυτή να παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (δηλαδή την τρόικα!!!).

Παρ΄όλα αυτά το 4ο ράιχ απέρριψε το αίτημα των λαγών για καλύτερες συνθήκες σφαγής, με μια λιτή ανακοίνωση στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και το Γαλλικό πρακτορείο: 

"Απορρίπτει η γερμανική κυβέρνηση το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση, όπως αυτό εκφράζεται στην επιστολή Βαρουφάκη. Η επιστολή των Ελλήνων δεν προσφέρει βιώσιμη λύση." 

Λέτε τελικά να μας σώσουν οι γερμαναράδες με την αδιαλλαξία τους, ή είναι κι αυτή η απόρριψη μέρος του σχεδίου για να υπαναχωρήσουν μετά και να φανούν οι έλληνες λαγοί ότι νίκησαν ενώ θα τα έχουν δώσει όπως είδαμε σχεδόν όλα;

Θα δούμε... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου