Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Η ΜΟΣΧΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


ΡΩΣΙΑ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ”





ΓΡΆΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΕΖΗΣ


Όλα δείχνουν ότι οι ελληνικές εκλογές και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας δεν βρίσκονται μόνο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στους κύκλους της ΕΕ και των ΗΠΑ αλλά και ότι παρακολουθούνται με εξαιρετική και τεταμένη προσοχή από τη Μόσχα.  

Έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra το ενδιαφέρον των ξένων πολιτικών κέντρων και μίντια για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, το οποίο είναι πρωτοφανές και ξεπερνά, σχεδόν, κάθε προηγούμενο.



ΕΚΛΟΓΕΣ “ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ”

Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν ότι οι πάντες στο εξωτερικό κατανοούν πως οι εκλογές και οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας αλλά και τις εξελίξεις συνολικά στην Ευρώπη αλλά και τον κόσμο.  

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η εμμονή στην εφαρμογή του προγράμματός του εμπλέκεται με τις μεγάλες αντιπαραθέσεις που έχουν ξεσπάσει και κλιμακώνονται αυτό το διάστημα για τους προσανατολισμούς της Ευρώπης και του πλανήτη.  

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι οι ελληνικές εκλογές μοιάζουν περισσότερο ως να είναι εκλογές που διεξάγονται στο εξωτερικό, παρά στον ελληνικό εσωτερικό χώρο! 

Είναι εντυπωσιακό ότι τα διλήμματα, τα διακυβεύματα και οι δυνατότητες των ελληνικών εκλογών τίθενται με πολύ πιο διαυγή και ξεκάθαρο τρόπο από το εξωτερικό, τους εξωτερικούς πολιτικούς κύκλους και τα ξένα μίντια, που κατακλύζονται με δημοσιεύματα για την Ελλάδα, παρά από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις του εσωτερικού.  

Ακόμα χειρότερα είναι εξοργιστικές και προκλητικές οι ωμές επεμβάσεις στις ελληνικές εκλογές από τα διάφορα δυτικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, με κορυφαίες τις επεμβάσεις από ΕΕ και ΔΝΤ.  

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ  

Εξαιρετική σημασία αποκτά, κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, η δήλωση του ιδιαίτερα ισχυρού, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας της Ρωσίας, Αλεξέι Πουσκόφ στην εφημερίδα Pravda, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.  

Συγκεκριμένα, ο Α. Πουσκόφ τόνισε: “ Ό,τι και να λένε στο Βερολίνο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα αποτελέσει το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλη την ιστορία της. Σήμερα η Ελλάδα είναι το κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ”.  

Η βαρυσήμαντη αυτή δήλωση έρχεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να τονίσει το βάρος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και να ενισχύσει τα μέγιστα τη διαπραγματευτική της θέση, ιδιαίτερα στο ζήτημα του χρέους, έναντι της Γερμανίας και της ΕΕ.  

Η Ρωσία με αυτήν τη σύντομη δήλωση του Αλ. Πουσκόφ υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει στην Ελλάδα, αφού την αναγορεύει σε κλειδί για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και απαντά στην Γερμανική τρομοκρατία, η οποία προσπαθεί να ισχυριστεί ότι η χώρα μας και οι επικείμενες επιλογές της για ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας και διεκδίκησης της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα αφήσουν σχεδόν αδιάφορη την ΕΕ και χωρίς επιπτώσεις την πορεία της.  

ΝΕΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ  

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι σήμερα η Ελλάδα, μπροστά στις εκλογές, την κρίση και τα προβλήματα στον ευρωπαϊκό και ευρωαντλαντικό χώρο, έχει ενώπιόν της, με την Αριστερά στο προσκήνιο, μια νέα ευκαιρία και δυνατότητα να επιχειρήσει ένα μεγάλο άλμα προς την ανεξαρτησία της, την απεμπλοκή της από ιμπεριαλιστικά δεσμά και τη διαμόρφωση νέων πολύπλευρων οικονομικών και πολιτικών διεθνών σχέσεων και διασυνδέσεων, που να ανταποκρίνονται στα βαθύτερα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του τόπου.  

Στο πλαίσιο αυτό η διαμόρφωση καλών, ουσιαστικών και αναβαθμισμένων σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία, συνιστά αν όχι κλειδί, οπωσδήποτε βασικό παράγοντα για μια στροφή και συνολικότερη πορεία που να υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και τα μύχια συμφέροντα του ελληνικού λαού και του τόπου προς ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.

ΠΗΓΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου