Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Ο NO
AM ΤSOMSKI KAI 300 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!




 300 παγκόσμιας φήμης προσωπικότητες  αποφάσισαν να αντισταθούν στο πλευρό της Ελλάδας, ενάντια σε εκείνους στην Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα που επιμένουν να ποντάρουν στη λιτότητα.

Διακεκριμένοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο ενώνουν τη φωνή τους για την Ελλάδα. Από τον Αμερικανό φιλόσοφο και καθηγητή Νόαμ Τσόμσκι, αλλά και ανθρώπους από την Αυστραλία, την Αμερική, το Ισραήλ και όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, δημοσιεύεται ένα κείμενο υποστήριξης της Ελλάδας και της προσπάθειάς που κάνει ο ελληνικός λαός για ένα καλύτερο μέλλον. 

Σε μια κίνηση με τίτλο "Με του Έλληνες", ζητούν από όλους να επιτρέψουν στου πολίτες της χώρας μας να αποφασίσουν μόνοι τους και ελεύθερα αυτό που επιθυμούν στις προσεχείς εκλογές. 

"Σε όλη την Ευρώπη, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Ελλήνων να αποφασίσουν ελεύθερα. Να σπάσουν τη λιτότητα. Να κάνουν το βήμα για μια ρεαλιστική εναλλακτική για την Ελλάδα - για έναν δημοκρατικό και κοινωνικό επαναπροσανατολισμό" είναι το βασικό σύνθημα των 300 που υπογράφουν το κάλεσμα για "αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή για όλους".

Το βασικό κείμενο το οποίο προσυπογράφουν αναφέρεται στο διακύβευμα των εκλογών στην Ελλάδα, και στην πιθανή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ερμηνεύουν ως "απαίτηση του λαού για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη: για ελπίδα". Το κείμενο απευθύνεται όμως και στην Τρόικα, τους Ευρωπαίους ηγέτες και οικονομικούς κύκλους που όπως αναφέρει απειλούν και πιέζουν το εκλογικό σώμα, προκειμένου να επηρεάσουν την εκλογική του επιλογή, κίνηση την οποία χαρακτηρίζουν "απαράδεκτη"!


Η κριτική τους όμως γίνεται και προς πολλές πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό για τις οποίες σημειώνουν πως "σκύβουν μπροστά στην Τρόικα" κάτι που όπως εξηγούν προσπαθεί να αλλάξει μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. "Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την Ελλάδα αξιόπιστο παίκτη και θα καταστήσει την επιβίωση της χώρας και του λαού της απαραίτητη προϋπόθεση για την υιοθέτηση οποιασδήποτε συμφωνίας". Επιπλέον το κείμενο τονίζει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα ευνοήσει μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά θα "σηματοδοτήσει το πράσινο φως για αλλαγές στην Ευρώπη". 

Το κείμενο που υπογράφουν επιφανείς άνθρωποι όλων των ειδικοτήτων, γιατροί, οικονομολόγοι, φιλόσοφοι, καθηγητές πανεπιστημίου, καλλιτέχνες, φοιτητές και άλλοι καταλήγει: "Αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας, υποστηρίζοντας όσους έχουν δεσμευθεί στην αντίσταση, την αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών, μαχόμενοι για τις ιδέες τους και ενώνοντας όλους όσους θέλουν να χτίσουν - μαζί με τον ελληνικό λαό - μια κοινωνική, οικολογική και δημοκρατική Ευρώπη.

Οι αρχικοί υπογράφοντες έχουν δημιουργήσει μια πλατφόρμα στην οποία ζητούν από όσους το επιθυμούν να προσυπογράψει το κάλεσμά τους μπαίνοντας στο 



1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρουν αυτοί. Ο Νιόνιος ξέρει, που συνυπέγραψε την διακήρυξη "Τολμήστε" - και μας πρότεινε την μόνη λύση, να πάρουμε την κατάλληλη στάση και να το ευχαριστηθούμε - παρέα με τους ανανιστές νεοφιλελέδες σαν τον κυρ-Αρίστο, τον Στ. Καλύβα, τον Γ. Στουρνάρα και τα άλλα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή