Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΣ ΣΟΥΡΓΕΛΑ...


Στέλιος Ράμφος, ο Εθνικός Φιλόσοφος των καφενείων


Γράφει ο Γ. Ανανδρανιστάκης

Eίναι Τρίτη βράδυ και ο Εθνικός μας Φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος συνομιλεί με τον Άρη Πορτοσάλτε για τη σημασία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Οι εκλογές αυτές, κ. Πορτοσάλτε, μπορεί να αποδειχθούν εξίσου σημαντικές με τις εκλογές του 1920 (σ.σ.: πρόκειται για τις εκλογές που έχασε ο Βενιζέλος από τους φιλοβασιλικούς), που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή. Φοβερή φιλοσοφική ανάλυση! 

Οι εκλογές που έγιναν αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι εκλογές του Εθνικού Διχασμού, με τους νεκρούς, τις φυλακές και...

τις διώξεις, ίσα κι όμοια με τις εκλογές που διεξάγονται το 2015 σε μια χώρα της Ε.Ε. Η διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, ίσα κι όμοια με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Απολύτως αναμενόμενο από τον άνθρωπο που είπε δημοσίως ότι η χούντα άφησε μηδενικό δημόσιο χρέος, ενώ είχε αφήσει ξοπίσω της πάνω από 114 δισ. δραχμές.

Στο ένα κανάλι ήταν ο Εθνικός μας Φιλόσοφος και στο άλλο ο Εθνικός μας Εταίρος. Έλεγε τα περί των εκλογών του 1920 ο Ράμφος στον Σκάι, τα έλεγε, την ίδια ώρα ακριβώς, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αlpha, σύμπτωση συμπαντικών διαστάσεων, από εκείνες που μόνο ένας Πάολο Κοέλιο μπορεί να αποκρυπτογραφήσει. Λέγανε ακριβώς τα ίδια ο Στέλιος και ο Ευάγγελος, με τη διαφορά ότι ο Ευάγγελος θεωρεί ότι είναι η μετενσάρκωση του Ελευθέριου Βενιζέλου, στην τελευταία ομιλία του στο Σπόρτινγκ, ο Ευάγγελος θα εμφανιστεί με μαύρο σκουφάκι και λευκό υπογένειο.

Είπε κι άλλα ο Ράμφος. Είπε ότι οι Έλληνες φταίνε οι ίδιοι για όσα παθαίνουν, το «όλοι μαζί τα φάγαμε» στη φιλοσοφική εκδοχή του, χωρίς την μπρουταλιτέ του Θεόδωρου Πάγκαλου. Το χειρότερο απ΄ όλα, κ. Πορτοσάλτε, είναι ότι δεν διδαχθήκαμε τίποτα από την κρίση, μείναμε ίδιοι κι απαράλλαχτοι, όπως ήμασταν το 2010. Αυτό είναι το, κατά Ράμφο, χειρότερο της κρίσης, ούτε η φτώχεια, ούτε η πείνα, ούτε οι αυτοκτονίες, ούτε ο ξενιτεμός. Οι Έλληνες έφταιξαν και πλήρωσαν, οι αμαρτωλοί τιμωρήθηκαν -δικαίως!- για τις πράξεις τους. Θα μπορούσες να το πεις και θρησκευόμενο νεοφιλελευθερισμό.

Είπε κι άλλα ο Ράμφος. Είπε ότι η Αριστερά είναι καταδικασμένη να αποτύχει a priori, εκ φύσεως και αναποφεύκτως, διότι χωρίζει τους ανθρώπους, σε αντίθεση με την Κεντροδεξιά που τους ενώνει. Η Αριστερά χωρίζει και η Κεντροδεξιά ενώνει! Ελπίζω να μην τον άκουσε ο Βορίδης, που μια μέρα πριν ζητούσε από τους οπαδούς του να σηκώσουν τα τουφέκια των πατεράδων τους. Η Αριστερά χωρίζει τους ανθρώπους, διότι τους κατατάσσει σε τάξεις κοινωνικές, κάτι που ίσχυε μεν πριν από εκατό χρόνια, αλλά δεν ισχύει σήμερα. Και γιατί δεν ισχύει, κ. Ράμφο; Διότι σήμερα όλοι έχουν από ένα πεντόευρω και μπορούν να πάνε στην καλύτερη καφετέρια και να πιουν καφέ δίπλα στους πλούσιους! Αμήν.

Οι Έλληνες παθαίνουν όσα παθαίνουν επειδή ξημεροβραδιάζονται στα καφενεία, λέει ο Στέλιος Ράμφος. Ξημεροβραδιάζονται στα καφενεία, περιμένοντας να καταφτάσει κάποια στιγμή ο κ. Ράμφος και να αρχίσει να ρητορεύει.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου