Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

OI AMEΡIKANOI XΡHMATIΣΤΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞEΡOYN KAΛYTEΡA AΠO MAΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Η WALL STREET JOURNAL  ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 






Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε προεδρικές εκλογές νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη δύο κομματικά στελέχη.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες μεταξύ των διεθνών πιστωτών για την πολιτική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η χώρα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να εκλέξει Πρόεδρο 1 μήνα νωρίτερα, δηλαδή αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Εξετάζουμε τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, μετά τα Χριστούγεννα," δήλωσε ανώτερο στέλεχος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο. Εφ 'όσον υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα, οι δανειστές μας θα απαιτήσουν ακόμη σκληρότερα μέτρα. "

Μέχρι τον Μάρτιο, το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να εκλέξει νέο πρόεδρο με πλειοψηφία τουλάχιστον 180 ψήφους, επί συνόλου 300.

"Οι πρόωρες προεδρικές εκλογές θα διευκολύνουν την κατάσταση. Θα δώσουν στις αγορές και στους επενδυτές μεγαλύτερη σαφήνεια, "δήλωσε το δεύτερο στέλεχος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου