Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ISIS: ΤΟ ΧΑΖΑΡΙΚΟ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


Χαλίφηδες και Τζιχάντ ... made in USA




του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*


Αν προσπαθήσουμε να αναρωτηθούμε τι πραγματικά συμβαίνει με την ξαφνική επέκταση του ISIS στην Μέση Ανατολή και την ραγδαία εξάπλωση του Έμπολα στην Αφρική, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με μια υπόθεση, πως ό,τι ακούμε να λένε και ό,τι διαβάζουμε στα περισσότερα καθεστωτικά-κορπορατικά ΜΜΕ είναι, στην καλύτερη περίπτωση, η μισή αλήθεια. 

Βρισκόμαστε σε έναν άτυπο γενικευμένο πόλεμο, κι ο πόλεμος βασίζεται κατ’ αρχήν στην τακτική της εξαπάτησης, όπως διδάσκουν από την αρχαιότητα οι τεχνικές του πολέμου. Το Νατοϊκό μπλοκ και η συμμαχία των κρατών που είναι μαζί του έχουν αποδείξει από την εποχή του Πρώτου Πολέμου του Κόλπου (1990-1991) ότι το γνωρίζουν καλά αυτό. 

Όταν έκαναν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε ολόκληρη την περιοχή -όπως στο Αφγανιστάν, την Συρία, την Ουκρανία-, ισχυρίζοντο ανερυθρίαστα ότι υπεράσπιζαν την ελευθερία, στήριζαν την δημοκρατία και βοηθούσαν τον ντόπιο πληθυσμό που δεχόταν επίθεση. Κι όμως, οι επικίνδυνοι Ταλιμπάν και η Αλ-Κάϊντα, που έγιναν το 2001 οι «φίρμες» της περιοχής, είχαν δημιουργηθεί, εκπαιδευτεί και πλασαριστεί από τους ίδιους ιθύνοντες νόες και τους ανθρώπους του marketing που μας πουλάνε, τα MacDonalds και την Coca Cola... και την τρομοκρατία. 

Αυτού του είδους οι τεχνικές που φαντάζουν απλοϊκές λειτουργούν αποτελεσματικά γιατί είναι ειδικά κατασκευασμένες για την τηλεόραση και την μαζική πλύση εγκεφάλου. Το σενάριο λέει: δημιουργείς μόνος σου μια απειλή, την δαιμονοποιείς, προκαλείς φόβο και πείθεις τους πολίτες ότι «είμαστε όλοι μαζί ενάντια στην τρομοκρατία», φερ’ ειπείν, για να αποδεχθούν παθητικά την στρατιωτική δράση. Όμως, η εξαπάτηση των πολλών έχει ημερομηνία λήξης και οι ίδιοι το γνωρίζουν, γι’ αυτό ο Βρετανός πρωθυπουργός Νταίηβιντ Κάμερον έφθασε στο σημείο να προειδοποιήσει, μιλώντας τελευταία, ότι: οποιοσδήποτε θέτει υπό αμφισβήτηση τις επίσημες εκδοχές που αφορούν την 11/9 στις ΗΠΑ ή την 7/7 στην Βρετανία..., είναι ένας «μη βίαιος εξτρεμιστής»!

Πριν την ομιλία του Κάμερον, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμμοντ ανέφερε στον βρετανικό τύπο ότι, μαχητές του ISIS μετατρέπουν μεγάλο αριθμό λαϊκών στρωμάτων του Ιράκ και της Συρίας σε εφαλτήρια ενορχήστρωσης τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των δυτικών χωρών.

Έτσι, από την αρχή του καλοκαιριού, μας παρουσιάζουν έναν άλλον ισλαμικό «μπαμπούλα»: το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας η του Λεβάντε (as-Sham), που αναφέρεται κατά περίπτωση συντομευμένα ως ISIS (ή ISIL).

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Χριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ, που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της διαλυτικής νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (24 Σεπτεμβρίου 2014), έδωσε ένα γερό χαστούκι στον Κάμερον: «...αυτοί που αποτελούν τον ISIS… προηγουμένως θεωρούντο από εσάς αγωνιστές της ελευθερίας που πολεμούσαν στην Συρία κατά της κυβέρνησης του Άσσαντ... 

Οι μεγάλες δυνάμεις αλλάζουν πολύ εύκολα τις έννοιες ανάμεσα σε φίλο και εχθρό, σε τρομοκράτη και μη-τρομοκράτη», είπε. Όπως σχολίασε το ανεξάρτητο site εναλλακτικής πληροφόρησης Global Research: «Η πρόσφατη ομιλία της Χριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ στον ΟΗΕ ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα. Μίλησε για οικονομική τρομοκρατία και για τους λόγους που αναγκάζουν τους ανθρώπους να στραφούν στην βία... καθώς και για την ανάγκη ρύθμισης των “vulture funds” (αρπακτικά κεφάλαια) που σακατεύουν την οντότητα των κυρίαρχων κρατών».
Με την κατάλληλη σκηνοθεσία και την ύπνωση, δια της ενοχοποίησης και του εκβαρβαρισμού, των πολιτών, ποιος θα τολμήσει να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην παράνομη κατοχή από το ΔΝΤ και τους οικονομικούς εκτελεστές ή την εισβολή σε κυρίαρχα κράτη για την εξουδετέρωση «τυραννικών καθεστώτων» ή τζιχαντιστών που αποκεφαλίζουν σπέρνοντας τον τρόμο;

«Το αποτέλεσμα είναι η πλάνη ότι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι γίνονται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η λιτότητα επιβάλλεται στο όνομα της ευημερίας και η μαζική παρακολούθηση διεξάγεται για την προστασία της ελευθερίας», γράφει το Global Research, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκεί που ακριβώς χτυπά πραγματικά η καρδιά του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας στον κόσμο είναι τα υψηλά δώματα της νεοταξικής ελίτ, των πολυεθνικών που ελέγχουν στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και της διαπλοκής τους με την πολιτική στην Γουώλ Στρητ και το Σίτυ του Λονδίνου, και όχι μόνο. 

Υπάρχουν όμως τρόποι να διαλύσουμε τα ψέματα και να φθάσουμε στην αλήθεια. Κατ’ αρχάς, οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις, ή, όπως είπε ο Χριστός: από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε. Δεύτερον, ακολουθήστε το χρήμα, ή το παλιό λατινικό γνωμικό Qui bono; - ποιος επωφελείται;
Ποιος επωφελείται που το Ισλάμ φαίνεται σαν βάρβαρο και απειλητικό για τον κόσμο; Ποιος επωφελείται όταν οι Μουσουλμάνοι σύρονται έξω από τα σπίτια τους και προστίθενται στα κύματα των προσφύγων που ήδη αποτελούνται κατά 70% από Μουσουλμάνους; Ποιος επωφελείται όταν οι γειτονικές χώρες που δεν υποκύπτουν στο Ισραήλ αποσταθεροποιούνται όλο και περισσότερο; Ποιος επωφελείται όταν στο έδαφος του Ιράκ δημιουργείται ένα σουννιτικό Χαλιφάτο εχθρικό στο Ιράν; Ποιος επωφελείται όταν οι δυτικοί «κοντράκτορες» παροχής μισθοφορικών υπηρεσιών αποκτούν περισσότερη δύναμη και πολεμικά συμβόλαια;
Ποιος επωφελείται όταν ανοίγει ένας νέος γύρος νατοϊκών επεμβάσεων στην Μέση Ανατολή; Ποιος επωφελείται, εν τέλει, από ένα μόνιμο καθεστώς πολέμου;


Τα γεγονότα είναι αδιάψευστα. Ο αρχιστράτηγος του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» ομολογεί πως οι διοικητές των μονάδων του λαμβάνουν πλέον εντολές απευθείας από τους Αμερικανούς. (Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είναι το στρατιωτικό Τμήμα του Εθνικού Συνασπισμού της Συριακής Επανάστασης και των Δυνάμεων της Αντιπολίτευσης στην Συρία, που συγκροτήθηκε απέναντι στο καθεστώς Άσσαντ). Ανέφερε ο ίδιος ότι, 16 διοικητές στην βόρεια Συρία και άλλοι 60 περίπου από μικρότερες ομάδες στον Νότο παίρνουν εξοπλισμό, συμβουλές και οδηγίες απευθείας από Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους. 

Από το τέλος του 2012, ήταν προφανές ότι ο Άσσαντ δεν θα έπεφτε κι ότι στην πλευρά των τζιχαντιστών κάποιος θα επικρατούσε κι αυτός θα ήταν το ISIS ως καλύτερα οργανωμένο και χρηματοδοτούμενο.
Σε συζήτηση του Ταρίκ Αλί με τον ανταποκριτή του Independent στην Μέση Ανατολή, Πάτρικ Κόμπερν, για την εμφάνιση του ISIS, την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή και την αμηχανία της Δύσης απέναντι στο σκηνικό που διαμορφώνεται, ο τελευταίος λέει: «Λοιπόν, αυτοί (σ.σ. το ISIS) προέρχονται σχεδόν απευθείας από τον πυρήνα της Αλ-Κάϊντα στο Ιράκ, η οποία είχε φτάσει στο υψηλότατο επίπεδο επιρροής το 2006 και το 2007, όταν ήταν ένα από τα στοιχεία –αλλά όχι το μοναδικό- που αποτέλεσαν την αντίσταση των Σουννιτών απέναντι στην Σιϊτική κυβέρνηση και τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ. Ιδεολογικά, προέρχεται από το Τζιχαντικό κίνημα και στην πραγματικότητα τα θρησκευτικά τους πιστεύω δεν διαφέρουν και τόσο από τον Σαουδικό Σαλαφισμό, την παραλλαγή του Ισλάμ που πρακτικά αποτελεί την επίσημη κρατική θρησκεία στην Σαουδική Αραβία, μαζί με την δυσφήμιση των Σιιτών ως αιρετικών, των Χριστιανών και των Εβραίων. Αυτό που κάνουν είναι να ανυψώνουν αυτά τα θρησκευτικά τους πιστεύω σε ένα ανώτερο και πιο βίαιο επίπεδο, το οποίο είναι σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο του Τζιχαντικού κινήματος». [Πηγή: Ο παράγοντας ISIS: Μία συζήτηση του Ταρίκ Αλί με τον Πάτρικ Κόμπερν, barikat.gr, 08/10/2014]


Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη της και να διαφεντεύσουν την ανθρωπότητα, δεν διστάζουν οι «ερεβομανείς» ελίτ να συνθλίψουν την ύπαρξη εκατομμυρίων ανθρώπων, εξοντώνοντας όποιον σταθεί εμπόδιο στον δρόμο τους. Την ώρα που γίνονται απολύσεις και περικοπές στους εργαζόμενους, που ξηλώνεται το κράτος προνοίας και φτωχοποιούν την κοινωνία, αυξάνουν με ασύλληπτους ρυθμούς τον πλούτο τους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί «φορείς του Έμπολα», οι αληθινοί τζιχαντιστές της απληστίας και της κερδοσκοπίας που απειλούν την ανθρωπότητα.

Ποιος μπορεί πλέον να αποκλείσει ότι όλες οι ψηφίδες αυτής της παγκόσμιας «υπερπαραγωγής» με τις οικονομικές μηχανορραφίες, τις «αντιτρομοκρατικές» επεμβάσεις, τους βιολογικούς πολέμους, δεν θα ενωθούν σε ένα παζλ που θα καταλήξει σε χρήση του ιού του Έμπολα ως «βιολογικού όπλου» από κάποιους «τζιχαντιστές»... της Goldman Sachs και της Γουώλ Στρητ;
Γι’ αυτό, σήμερα, το Κομπάνι δεν είναι μόνο το σύμβολο της αντίστασης των Κούρδων στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, είναι το προπύργιο του αγώνα της ανθρώπινης ράτσας να μην πέσει στη δίνη του πιο απόλυτου σκοταδισμού στο άμεσο μέλλον.

*Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ. 91, Δεκεμβρίου 2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου