Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙΖΟΥ ΛΥΚΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ο Ψευτο-Σουλτάνος και η Δουλοπρέπεια του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος






Τελικά η επίσκεψη του Νταβούτογλου ήταν πολύ διδακτική για το πόσο δουλοπρεπές είναι σχεδόν το σύνολο του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δέχτηκε το αίτημα του Νταβούτογλου για νέο κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Έβαλε την αστυνομία να απαγορέψει κάθε διαδήλωση στην Αθήνα και τα πιστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ εκφόβιζαν για ένα εικοσιτετράωρο τον ελληνικό λαό να μην κατεβεί στη διαδήλωση εναντίον του «βεζίρη».

Από την άλλη, η εικόνα της αντιπολίτευσης είναι πιο απογοητευτική. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ (ούτε καν οι περίφημες πατριωτικές πτέρυγες – με μόνη εξαίρεση το ΔΗΚΚΙ) δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση για την απαράδεκτη επίσκεψη του Νταβούτογλου και την αξίωσή του να μεταβεί με το μισό του υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη. Το μόνο μέλημα του Τσίπρα ήταν να κλείσει μια συνάντηση με τον Νταβούτογλου για να του πει ότι θα είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας. 


Ο Νταβούτογλου φυσικά τον εξευτέλισε και τον στρίμωξε στο πρόγραμμά του να τον δει για λίγα λεπτά πριν ανεβεί στο αεροπλάνο για να φύγει από τη χώρα. Ο Νταβούτογλου του έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το πώς θα τον αντιμετωπίζει.

Φυσικά η εικόνα δεν είναι διαφορετική στην ακροδεξιά. Άλλοτε λαλίστατη, η ακροδεξιά δεν έβγαλε τσιμουδιά για το υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας. Άλλωστε, μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και στο παρελθόν, όταν μας επισκεπτόταν ο Ερντογάν, η Μέρκελ ή ο Σόιμπλε (δηλαδή οι πραγματικοί επικυρίαρχοι της χώρας) και πάντα απουσίαζαν. Αυτή τη φορά όμως απουσίαζε πιο προκλητικά από κάθε άλλη φορά, ενώ οι ψευτοπαλληκαράδες της Χρυσής Αυγής, από τη στιγμή που συνέλαβαν μέρος της ηγετικής ομάδας, έχουν εξαφανιστεί.




Το Άρδην μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΔΗΚΚΙ, τη Χριστιανική Δημοκρατία, το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, την Επιτροπή Συμπαράστασης στο Κουρδιστάν και το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν ήταν οι μόνοι που κατέβηκαν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Νταβούτογλου. 

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας, διαδηλώσαμε την αντίστασή μας στα νεο-οθωμανικά σχέδια που προωθούνται στην Ελλάδα, και εκφράσαμε αυτό που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, και που δεν τολμάει κανένας από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό να ψελλίσει…

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Χαιρετίζουμε την συμμετοχή του Άρδην στην διαδήλωση και πορεία ενάντια στον νεο-οθωμανισμό, αλλά πώς συμβιβάζεται αυτή η στάση του Άρδην με την συμπόρευσή του και μάλιστα την παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Λυγερού  «Κυπριακό: Η αιρετική λύση» από τον Γ. Καραμπελιά. Ο νεο-οθωμανισμός δεν πολεμιέται με την διαδήλωση και πορεία μιας μέρας όταν τον υποστηρίζουμε σιωπηρά προβάλλοντας ένα βιβλίο (διαρκούς κυκλοφορίας) που υπογείως προπαγανδίζει τις θέσεις του.
Για να το σκεφτούν αυτό εκεί στο Άρδην...  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου