Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΖΕΙ Η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ 6,5% ΣΕ 13%!!!



Η κυβέρνηση διαλύει τον τουρισμό, την ατμομηχανή της οικονομίας, τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που μπορεί να δώσει διεξόδους, αυξάνοντας το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%.

 Παίζει το παιχνίδι των ξένων συμφερόντων που θέλουν να αρπάξουν ότι έχει απομείνει στην Ελλάδα, να τελειώσουν την τελευταία όποια υγιή επιχειρηματικότητα και να παραδώσουν βορά στα διεθνή αρπακτικά τον τουρισμό μας.

Η κυβέρνηση αρχικά έστρεψε εναντίον της Ελλάδας τη Ρωσία και στέρησε από τη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ, όταν ο κ. Βενιζέλος ελάμβανε εχθρική στάση απέναντι στη Μόσχα για την κρίση στην Ουκρανία. Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες ακύρωσαν τότε τα ταξίδια τους στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Τώρα φαίνεται πώς οι δανειστές και η  δοσίλογη σ΄αυτούς  κυβέρνηση, προχωρούν στη δεύτερη φάση του σχεδίου που είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του ελληνικού τουρισμού. 
Αυξάνουν τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%. 
Τι σημαίνει αυτό; Πως θα μειωθεί το ΑΕΠ κατά 2%, ήτοι, 3,8 δισ. ευρώ. Γενικό αποτέλεσμα απώλειες 3,5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά τα δίνουν οι ξενοδόχοι, ο ΣΕΤΕ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγορεί η κυβέρνηση για ότι συμβαίνει. Επισημαίνει επίσης ο ΣΕΤΕ πώς η μείωση του ΑΕΠ θα προκαλέσει καταστροφικές μεταβολές και στις θέσεις εργασίας, αφού για κάθε εκατομμύριο λιγότερους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα, θα χάνονται 30.000 θέσεις εργασίας.

Και οι τουρίστες που θα χαθούν αν διπλασιαστεί ο ΦΠΑ εκτιμάται πώς θα ξεπεράσουν τα 2,5 εκατομμύρια το 2015 και πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες για το 2016. Άρα θα χαθούν τουλάχιστον 75.000 θέσεις εργασίας.

Οι τουρίστες θα πάνε απέναντι, στην Τουρκία, που είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής της Ελλάδας και η ανεργία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στη χώρα μας.

Για ποια ανάπτυξη λοιπόν μιλάνε; Που βλέπουν την έξοδο από τα μνημόνια, αφού τα μνημόνια φτιάχτηκαν και είναι η θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας. Κάθε φορά που πάει να φανεί φως, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο σφίγγουν τη θηλιά και σκοτώνουν την ελπίδα για τους Έλληνες. Τη θηλιά αυτή μας την πέρασαν τα χέρια της κυβέρνησης.

Όπως γίνεται τώρα με τον τουρισμό έχει γίνει και με τον πρωτογενή τομέα, τον άλλο βασικό πυλώνα της οικονομίας που φρόντισε η κυβέρνηση να καταστρέψει προ πολλού. Οι αγρότες είναι καταδικασμένοι να μην μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη τους λόγω της φορολογίας, της εξοντωτικής τιμής του πετρελαίου και της έλλειψης κινήτρων για την επιστροφή των νέων στην επαρχία.

Ήρθε και το εμπάργκο από τη Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα που προκάλεσε η ελληνική κυβέρνηση με τη στάση της και τους τελείωσε οριστικά.

Αυτό δε που γίνεται με τον τουρισμό, θυμίζει στοχευμένες πολιτικές για την εξόντωση του ελληνικού λαού και την παράδοση του στα ξένα συμφέροντα. 

Μία απ΄αυτές τις πολιτικές είναι και η υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης. Ενώ αποδεδειγμένα η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, τεράστιες δηλαδή απώλειες από τα κρατικά ταμεία, εξακολουθούν να διατηρούν υψηλή φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης με συνέπεια ο κόσμος να παγώνει, να πεθαίνει από το κρύο και να καίγεται από τα μαγκάλια, αλλά της κυβέρνησης να μην της καίγεται καρφί.

Από μία κυβέρνηση υποτακτικών και δοσίλογων λοιπόν, αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς είναι ένα νέο μνημόνιο και τίποτα άλλο. Και αυτό δυστυχώς δεν θα περιλαμβάνει μόνο αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, αλλά και πολλά ακόμη επώδυνα μέτρα. Πόσο ακόμη θα τους υπομένουμε άραγε;;;

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου