Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΣΜΥΡΝΗ- ΚΟΜΠΑΝΙ: ΠΑΡΡΑΛΛΗΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, ΙΔΙΟΣ Ο ΘΥΤΗΣ ΑΛΛΑ... Η ΚΟΜΠΑΝΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ...

ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ




ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας στην αίθουσα
Αργοναύται - Κομνηνοί της Καλλιθέας)



Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διακρίνει κανείς ηγεσίες ικανές να κατανοήσουν ότι στην Κομπανί κρίνεται το ίδιο της το μέλλον. 
Οι θεμελιώδεις αξίες που αυτή οφείλει να υπερασπισθεί.

 Ότι οι πολιορκημένοι και κυρίως οι πολιορκημένες της Κομπανί υπερασπίζονται τις ανθρωπιστικές αξίες, την γυναικεία αξιοπρέπεια.
Δυστυχώς και στην χώρα μας παρατηρείται το ίδιο κενό. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Στερούνται ευαισθησίας, παιδείας, πολιτικών ικανοτήτων.

Επειδή η χώρα είναι αδύνατη οικονομικά λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε όντας υπονομευμένη στο εσωτερικό της, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατη ηθικά και πολιτικά. Θα μπορούσαν να είναι ενεργητικοί, να μιλήσουν, να χαρακτηρίσουν τις ιστορικές στιγμές, να κάνουν ιστορικούς λογαριασμούς και συγκρίσεις, να προτείνουν.


Έναν αιώνα περίπου πριν η Ευρώπη, οι Η.Π.Α., η Δύση ήταν παρατηρητές και όχι μόνον στην Σμύρνη. Ήταν παρατηρητές και οχι μόνον όταν δολοφονούνταν η Σάντα η Γκουέρνικα του Πόντου, όταν δολοφονούνταν οι όμορφες πόλεις του η Τρίπολη, η Κερασούντα. 

Ήταν παρατηρητές και όχι μόνον στην Γκουέρνικα. Στην πρόβα τζενεράλε μιας ιδεολογίας του θανάτου που έπληξε και μετά πλημμύρισε όλη την Ευρώπη έως το τότε Κομπάνι γκραντ.
Σήμερα δεν μπορούν να είναι παρατηρητές, να ανέχονται την βαρβαρότητα του isis και κυρίως των δημιουργών, των τροφοδοτών και των προστατών του.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου