Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΜΑΧΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΜΑΧΗΤΡΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΕΝΩ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ!



Νεαρός Κούρδος έφτιαξε ένα βίντεο με την δράση των γυναικών μαχητριών που υπερασπίζονται την Κομπάνι και το ανέβασε στο Youtube με το ακόλουθο σημείωμα:

"Εδώ και βδομάδες γυναίκες και άντρες πολεμάνε στην Κουρδική πόλη Κομπάνι κατά των τζιχαντιστών εναντίον των τρομοκρατών του ISIS. Πολεμάνε για το YPG με παλιά Σοβιετικά όπλα, με ελαφρύ οπλισμό αλλά με γενναιότητα και αυταπάρνηση. Οι αντίπαλοι μας είναι οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό, τανκς και όπλα αμερικανικά που τα έχουν πάρει από τον στρατό των Ιρακινών".

Στο βίντεο φαίνονται επίσης κούρδισσες μαχήτριες να χορεύουν ενώ η μουσική που επενδύει το βίντεο είναι από την ταινία "Ζ" του Κώστα Γαβρά για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.





Στο δεύτερο βίντεο βλέπουμε μια γυναίκα από τον στρατό των Κούρδων Πεσμεργκά που έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια της αλλά τραγουδά με γενναιότητα και υπέροχη φωνή ενώ της αλλάζουν επιδέσμους. Κάποιες στιγμές μορφάζει από τον πόνο αλλά δεν σταματά το τραγούδι της, γιατί τραγουδά με πόνο και αγάπη για την πατρίδα της, την Κομπάνι:

Η Κομπάνι είναι μέσα στη θλίψηΟι δρόμοι είναι γεμάτοι με αίμα και πτώματα
Δάκρυα τρέχουν απ΄τα μάτια μου
Άχ Κομπάνι!

H γενναιότητα και η ομορφιά αντιστέκονται
Στις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς
Αντιμετωπίζουν τις σφαίρες
Ζήτω οι δυνάμεις της αντίστασης!
Η Κομπάνι είναι σύμβολο της ζωήςΕίναι το λίκνο της αντίστασης
Η ελευθερία είναι για 
την Κομπάνι
Το Έθνος μας με μια φωνή κραυγάζει:
"Ζήτω η αντίσταση"! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου