Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ

 ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΗΝ ΝΑΛΙΝ ΑΦΡΙΝ ΠΗΡΑΝ ΦΑΛΑΓΓΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ISIS

2 ΒΙΝΤΕΟ 



Σφοδρή αντεπίθεση των Κούρδων στο Κομπάνι - Η ISIS ελέγχει πλέον μόνο το 20% της πόλης

Σύμφωνα με το BBC, τις τελευταίες ώρες, οι ψευτομουσουλμάνοι "τζιχαντιστές"  αποχώρησαν από στρατηγικής σημασίας σημεία στο Κομπάνι, λίγες ώρες μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της με στόχο θέσεις ψευτομουσουλμάνων του Ισλαμικού Κράτους στην συριακή πόλη.


Ο Κούρδος αξιωματούχος, Ιντρίς Νασάν, επισημαίνει ότι, το Ισλαμικό Κράτος έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες από διάφορα σημεία του κουρδικού θύλακα και ήδη απολέσει πάνω από το 20% του ελέγχου που είχε στην περιοχή.

«Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να είχε τον έλεγχο περίπου του 40% της συριακής πόλης, όμως τώρα έχει λιγότερο από 20%», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι, εκατοντάδες ψευτομουσουλμάνοι "τζιχαντιστές" έχουν σκοτωθεί γύρω από το Κομπάνι. Οπως ανακοίνωσε η κεντρική διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 18 βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS) στο Κομπάνι, επιβραδύνοντας την προώθηση των "τζιχαντιστών" από τις νότιες και ανατολικές περιοχές προς το κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά τους, Κούρδοι αξιωματούχοι που βρίσκονται στην πολιορκημένη πόλη δήλωσαν σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι ηγέτες της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG) διαβιβάζουν στον υπό αμερικανική ηγεσία συνασπισμό τις συντεταγμένες των θέσεων του ISIS, με αποτέλεσμα τη θεαματική βελτίωση της ακρίβειας των βομβαρδισμών.

«Το ISIS προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση της YPG με επιθέσεις αυτοκτονίας, αλλά οι προσπάθειές του έχουν αποκρουσθεί μέχρι τώρα», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κομπάνι, Ανουάρ Μουσλίμ, αδελφός του Σαλίχ Μουσλίμ, ο οποίος ηγείται του κυριότερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, PY.

 Την ίδια ώρα στο Ιράκ, σύμφωνα με την «Wall Street Journal», ενώ οι ψευτομουσουλμάνοι "τζιχαντιστές"συνεχίζουν να πολιορκούν την πόλη Φαλούτζα, που απέχει μόλις 40 χλμ. από τη Βαγδάτη, φυλές σουνιτών στη χώρα αποφάσισαν να στραφούν κατά των "τζιχαντιστών" καταφέρνοντας σημαντικά πλήγματα μαζί με τον τακτικό στρατό του Ιράκ.

Εν τω μεταξύ συγκλονιστικά βίντεο από την γενναία αντίσταση των Κούρδων μαχητών στην πόλη Κομπάνι που δημιουργούν τις δικές τους "Θερμοπύλες" είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι Κούρδοι του YPG του συριακού παρακλαδιού του ΡΚΚ  όχι μόνο δεν έχασαν την πόλη αλλά κατάφεραν να ανακτήσουν και δύο πολύτιμες συνοικίες αναγκάζοντας τους ισλαμιστές του ISIL να υποστούν βαρύτατες απώλειες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου