Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ...


ΜΠΡΟΣ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!



Η μόνη επιλογή των Σαμαροβενιζέλων είναι η διαχείριση της βέβαιης ήττας

Μπροστά η τρόικα και πίσω οι εκλογές. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μονόδρομο για το στήσιμο της κάλπης, όσο πίσω πάνω τόσο πλησιάζει η συντριβή και το μόνο περιθώριο που έχει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς είναι να σκεφτεί πώς θα διαχειριστεί την ήττα. Ήδη, εντός της ΝΔ έχει ξεκινήσει το «ξήλωμα» του Σαμαρά με δηλώσεις αμφισβήτησης από στελέχη του κόμματος με όλους να του χρεώνουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη δίωξη των δεξιών από το κόμμα και την κυβέρνηση.


Η τρόικα έφτασε και ως φαίνεται έχει στα σχέδια της να ρίξει τη… χαριστική βολή στους Έλληνες πριν αποχωρήσει, όπως θέλει η κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επικεντρώνουν στο  ασφαλιστικό και ζητούν νέα επώδυνα μέτρα. Η διαπραγμάτευση θα κλείσει στο τέλος Οκτωβρίου. Αλλά μέχρι τότε κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα…

Πρίν απο λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μίλησε για εκλογές. Συγκεκριμένα είπε πώς "όσο δεν ξακαθαρίζει η κατάσταση στο μυαλό όλων μας είναι το ενδεχόμενο των εκλογών". Κάτι που σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη και των εκλογών εντός του Νοεμβρίου.

Μόνο μερικά από αυτά που ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι, οι μειώσεις στις συντάξεις, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η κατάργηση των προώρων συντάξεων. Ο δε υπολογισμός της σύνταξης θέλουν να γίνεται με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου, δηλαδή τα 40 χρόνια, ανεξάρτητα πόσα χρόνια έχει εργαστεί ο κάθε ασφαλισμένος.

Μιλάμε για συντάξεις φιλοδώρημα. Η τρόικα θέλει επίσης να απελευθερωθούν οι απολύσεις, με την ανεργία να σπάει κάθε ρεκόρ στη χώρα μας και να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος προκειμένου τα funds και οι πολυεθνικές που θα εισβάλουν στην Ελλάδα να μην έχουν κανένα πρόβλημα να αλλάζουν τους εργαζόμενους σαν τα… πουκάμισα.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιχειρεί να αναχαιτίσει τις αξιώσεις της τρόικας, υποσχόμενη φοροελαφρύνσεις. Μάλιστα στελέχη της κυβέρνησης διαρρέουν πώς η κυβέρνηση θα κινηθεί μονομερώς και θα αυξήσει τις δόσεις των χρεών στις 100, θα μειώσει την εισφορά αλληλεγγύης του 2015, θα μειώσει το τεκμήριο διαβίωσης ΙΧ, τη φορολογία σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και θα παρατείνει το ΦΠΑ στην εστίαση.

Τι να πει κανείς; Φοβερές φοροελαφρύνσεις. Εκεί που θα καταργούνταν η εισφορά αλληλεγγύης από το 2014 τώρα θα μειωθεί και όχι περισσότερο από την κοροϊδία του πετρελαίου θέρμανσης, εκεί που χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν καταθέσει πινακίδες τώρα η κυβέρνηση θα μειώσει το τεκμήριο και εκεί που πλέον η αγορά έχει πατώσει η κυβέρνηση θα επεκτείνει το μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση.

Κάτι τέτοιες υποσχέσεις έδινε και για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά άνθρακες ο θησαυρός. Αντί να μειωθεί προωθείται ακόμη με πιο γρήγορους ρυθμούς η δήμευση των περιουσίων των Ελλήνων. Ο ΕΝΦΙΑ και το αντιρατσιστικό ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης μόνο προς τα κάτω μπορούν να πηγαίνουν. Εικόνα που φαίνεται τόσο από τις δημοσκοπήσεις όσο και από την κριτική που ασκούν στελέχη της ΝΔ στον Α. Σαμαρά. Μεταξύ αυτών οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ταμήλος με πρόσφατες δηλώσεις τους.

Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί με «ασπιρίνες» να κρατηθεί στην εξουσία και να φτάσει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζοντας μετά σε ένα θαύμα. Σήμερα όμως θαύματα δεν γίνονται, ιδίως στην πολιτική, και φρόντισε να του το καταστήσει σαφές η κ. Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Βερολίνο.

Ουσιαστικά του είπε πώς θα περιμένω τον επόμενο για να διαπραγματευτώ το χρέος. Το χρέος που πνίγει πλέον την Ελλάδα και τα περί βιωσιμότητας του είναι παραμύθια.

Δεδομένου του «ξύλου» που έχει να φάει η κυβέρνηση από την τρόικα και τους πολιτικούς της προισταμένους σε Ε.Ε. και ΔΝΤ, αν δεν στηθούν κάλπες μέχρι το Νοέμβριο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για... απογείωση και ενδέχεται να χτυπήσει ακόμη και αυτοδυναμία. Ή τουλάχιστον θα είναι εύκολο πλέον να σχηματίσει κυβέρνηση.


Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται ήδη στις δημοσκοπήσεις και όπως φαίνεται η κυβέρνηση έχει πάρει οριστικά και αμετάκλητα την «κάτω βόλτα». Η μόνη επιλογή του Α. Σαμαρά είναι να διαχειριστεί την ήττα και να μην οδηγήσει την ιστορική παράταξη της ΝΔ στη διάλυση, όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου