Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ο Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.



"...και από δώ είναι η έξοδος από το κόμμα..."


Με μια δήλωση που δείχνει στον Α.Σαμαρά την έξοδο από την πρωθυπουργία και την προεδρία της ΝΔ ο θριαμβευτής των περιφερειακών εκλογών (71% στον β΄γύρο) στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) και επίδοξος διάδοχος του Α.Σαμαρά στην ηγεσία μιας "νέας" Νέας Δημοκρατίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τον κατηγόρησε εμμέσως ότι έχει ξεχάσει τις αρχές και τις αξίες του κόμματος.

Πρόκειται για την βαρύτερη - και ουσιαστικότερη - ενδοκομματική ( ο Α. Τζιτζικώστας παραμένει μέλος του κόμματος) κατηγορία που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα κατά του Α.Σαμαρά που πλέον βλέπει το έδαφος κάτω από τα πόδια του να χάνεται...


Με εκατοντάδες μηνύματα στα μέσα οι νεοδημοκράτες επικροτούν την δήλωση Τζιτζικώστα και πλέον είναι σαφές ότι την ολική αποδόμηση της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές θα την ακολουθήσει άμεσα η εκδίωξη του Α.Σαμαρά από την προεδρία.

Συγκεκριμένα έγραψε στο facebook ο Απόστολος Τζιτζικώστας: "Πριν από 40 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματίστηκε την Ελλάδα ως μια σύγχρονη δημοκρατία, ως ένα ισχυρό και ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Tο μεγάλο αυτό στόχο κατέκτησε με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, μεθοδική δουλειά και αποτελεσματική διαπραγμάτευση.

Πίστευα πάντα και προσπαθώ να το υποστηρίζω με πράξεις ότι τιμούμε την προσωπικότητα και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσε με το έργο του".

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν παρέστη στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε να παραστεί όταν ο Α. Σαμαράς τον είχε «κόψει» από το ψηφοδέλτιο του κόμματος ως υποψήφιο Περιφερειάρχη. Κίνηση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη ΝΔ.

Στελέχη, βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ αμφισβητούν πλέον ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά για την πολιτική που εφάρμοσε, τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και την «δίωξη» των δεξιών από το κόμμα και την κυβέρνηση μετά από απαίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όσο τα ποσοστά της ΝΔ θα «βυθίζονται» τόσο η αμφισβήτηση θα αυξάνεται σε βάρος του προέδρου του κόμματος, τη στιγμή που όλα δείχνουν… προεκλογική περίοδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου