Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ

H NΕΑ ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ 

2 ΒΙΝΤΕΟ



Την τελευταία τους οχυρή θέση απώλεσαν σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις στην κωμόπολη Talakivka 16 χλμ. βόρεια και ανατολικά της Μαριούπολης.

Τις θέσεις που κατείχαν οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη αναλάβει οι δυνάμεις της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ..

Παράλληλα οι δυνάμεοις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας NAF (Novorossiya Defense Forces) κατέλαβαν και την πόλη Shyrokino η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ. ανατολικά της Μαριούπολης με αποτέλεσμα και όπως ανέφερε ηγετικό στέλεχος των δυνάμεων αυτοάμυνας οι ρωσόφωνοι έχουν υπό τον έλεγχό τους «τα πάντα στην παραλιακή ζώνη της Θάλασσας του Αζόφ ανατολικά της Μαριούπολης έως τα σύνορα με τη Ρωσία».


Βορειότερα τώρα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Debaltseve η οποία βρίσκεται περί τα 70 χλμ. νότια και ανατολικά του Κραματόρσκ οι δυνάμεις του Κιέβου συνέχισαν και σήμερα τον βομβαρδισμό της πολιορκημένης πόλης με συστήματα ΠΕΠ Grad τα οποία οι Ουκρανοί έχουν φέρει σε μεγάλους αριθμούς.

Όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί οι δυνάμεις τους που απαριθμούν 3.000 άνδρες βρίσκονται αντιμέτωπες με 10 έως 12 χιλιάδες άτομα από την πλευρά των μαχητών της Νέας Ρωσίας. Μάλιστα το Κίεβο ανάφερε πως ο βομβαρδισμός της πόλης με ρουκετοβόλα Grad έγινε σε αντίδραση των επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις αυτοάμυνας με πεζικό και ΤΟΜΠ.

Πάντως το Debalcevo φέρεται πως παραμένει υπό τον έλεγχο των μαχητών της Νέας Ρωσίας αφού υπάρχουν πληροφορίες πως οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ήδη αποσυρθεί από αργά το απόγευμα.

Στην πόλη την οποία την υπερασπίζονται δυνάμεις της NAF δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό, όπως όμως δηλώνουν οι κάτοικοί της και οι στρατιώτες δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουν.

Παρά το γεγονός όμως αυτό όπως μεταδίδεται σκληρές μάχες έχουν ξεσπάσει στο Vuhlehirsk όχι πολύ μακριά από το Debaltseve καθώς η NAF επιχειρεί να εκδιώξει και τις τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις από την περιοχή.

Οι δυνάμεις αυτοάμυνας είχαν όμως και ακόμη μια επιτυχία σήμερα καθώς κατέλαβαν σχεδόν τη μισή πόλη της Avdiivka η οποία βρίσκεται βόρεια από το Ντόνετσκ σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσουν το μέτωπο νότια του Κραματόρσκ.

Συμφωνία για εκεχειρία: Αποσύρει ή δεν αποσύρει τις δυνάμεις του Κίεβο;

Παράλληλα οι δυνάμεις του Κιέβου αν και αναφέρουν ότι είναι έτοιμες να αποσύρουν τον βαρύ εξοπλισμό τους έως και 30 χλμ. από την γραμμή του μετώπου εντούτοις και όπως δηλώνει ο πρώτος αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Andrey Purgin:

«Αν και δεν έχουν υπάρξει αναφορές πως η απομάκρυνση του βαρέως εξοπλισμού των ουκρανικών δυνάμεων έχει ξεκινήσει, βάσει της συμφωνίας της εκεχειρίας, παρόλα αυτά δεν έχουν υπάρξει και συγκρούσεις στο Ντόνετσκ κάτι που μπορεί να καταδεικνύει πως η ουκρανική πλευρό μπορεί και να έχει ξεκινήσει την εκκένωση».

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις του Κιέβου μέσω του εκπροσώπου τους Andriy Lysenko δήλωσαν νωρίτερα σήμερα πως έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την αποχώρηση του βαρύ εξοπλισμού τους (ρουκετοβόλα, πυροβολικό, άρματα μάχης ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ) από τις περιοχές που βρίσκονται επι του μετώπου.

«Ο Στρατός και άλλες δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να τηρήσουν τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Μινσκ. Πιο ειδικά ξεκινήσαμε τη διαδικασία για απόσυρση του βαρύ εξοπλισμού σε απόσταση έως και 15 χλμ. από το μέτωπο», είπε ο Lysenko.






Πάντως ούτε ακόμη και στην Γερμανία μια από τις χώρες που θεωρούν ως φίλη και σύμμαχο μπορούν οι Ουκρανοί να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις, και όσες καταφέρουν να κάνουν δεν έχουν ούτε συγκέντρωση κόσμου ούτε πάθος, ενώ συναντούν και την αντίδραση πολλών Γερμανών, αλλά και Ρώσων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου