Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ; ΜΕ ΤΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ;

Η ΜΟΣΧΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΙΑΣ ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗΡΗΣ, ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Η ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ





Ο συνταγματάρχης Igor Strelkov, πολεμικός ηγέτης των δυνάμεων αυτοάμυνας, στην περιοχή του Σλαβιάνσκ, του "Στάλινγκραντ" της Νέας Ρωσίας, το οποίο από το πρωί του Σαββάτου ελέγχεται από τι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου, το βράδυ της Παρασκευής απηύθυνε μια συγκλονιστική έκκληση στην Μόσχα να επέμβει άμεσα, σε διαφορετική περίπτωση το Σλαβιάνσκ θα έπεφτε στα χέρια των νεοναζιστών της ουκρανικής εθνοφρουράς και των φιλοναζιστικών στρατευμάτων του Κιέβου.

Λίγες ώρες μετά, και αφού η Μόσχα όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε αλλά καταναλωνόταν σε άγονες διπλωματίες, με μία έξοδο-στρατιωτικό υπόδειγμα, αιφνιδιαστικά όλες οι δυνάμεις των μαχητών της Νέας Ρωσίας, εγκατέλειψαν την πόλη  του Σλαβιάνσκ μέσα στη νύχτα και κατευθύνθηκε προς το Ντονέτσκ, όπου επιτέθηκε στο αεροδρόμιο, ενώ μια άλλη φάλαγγα κατευθύνθηκε προς το Λουγκάσνκ.

Οταν ξημέρωσε κανένας ένοπλος δεν βρισκόταν στα οδοφράγματα του Σλαβιάνσκ.

Ο πολιτικός τοπικός ρωσόφωνος ηγέτης Pavel Goubarev εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο “Igor Strelkov πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το Σλαβιάνσκ. Αυτό έγινε μέσα στη νύχτα. Κατευθύνθηκαν προς την κατεύθυνση του Kramatorsk, προφανώς για να πάνε προς Gorlovka ή Donetsk”.


Στο Ντόνετσκ συγκεντρώνονται τώρα όλες οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας καθώς η πόλη αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο της επίθεσης των καθεστωτικών του Κιέβου. Η άμυνα της πόλης πρόκειται να αποτελέσει ορόσημο στον αγώνα που δίνουν οι δυνάμεις των μαχητών της Νέας Ρωσίας για ανεξαρτησία, αποφασισμένοι να το μετατρέψουν σε ένα νέο Στάλινγκραντ. 

Η ένταση και η αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν για την επερχόμενη μεγάλη σύγκρουση είναι φανερή από την πλευρά των δυνάμεων αυτοάμυνας:

«Το Ντονέτσκ ετοιμάζει την άμυνά του. Όλες οι δυνάμεις μας είναι συγκεντρωμένες ακριβώς εδώ. Η επίθεση των ναζί θα απωθηθεί με κάθε μέσο. Το Ντονμπάς δεν θα γονατίσει», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ένας από τους κύριους ηγέτες των στρατιωτικών δυνάμεων της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Ντένις Πουσίλιν.

«Εγκαταλείψαμε τη νύκτα την Ντρούζκιβκα και την Κοστιαντίνιβκα, αλλά η άμυνα του Ντονέτσκ θα αποτελέσει καμπή. Θα κερδίσουμε», πρόσθεσε σε ένα άλλο μήνυμα. Η συγκέντρωση που έχει οργανωθεί για το απόγευμα στο Ντονέτσκ έχει ως κεντρικό σύνθημα:«Σώστε τους κατοίκους του Ντονέτσκ από τον ουκρανικό στρατό».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει κάνει από νωρίς γνωστές τις προθέσεις του.

Ο Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως η στρατιωτική επίθεση θα συνεχισθεί.

«Η διαταγή μου παραμένει σε ισχύ: πρέπει να ενισχύσουμε την περικύκλωση των “τρομοκρατών”. Να συνεχίσουμε την επιχείρηση για να απελευθερώσουμε τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ», τόνισε σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Ο υπουργός Άμυνας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το γεγονός της εισόδου των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου στο Σλαβιάνσκ για να αναστρέψει την εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης που παρουσιάζει η χώρα και κυρίως οι ένοπλες δυνάμεις: πραγματοποιώντας επίσκεψη επιτόπου, ενώ καθεστωτικός πρόεδρος έδωσε συγχαρητήρια και παρασημοφόρησε στρατιώτες, οι οποίοι προφανώς δεν θέλουν κίβδηλα παράσημα αλλά κάτι πιο απλό: Φαγητό!

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ η κατάσταση των στρατευμάτων του Κιέβου είναι πολύ κακή, οι στρατιώτες διαμαρτύρονται ότι τους δίνουν σκουπίδια αντί για τροφή, όπως και για κακή ποιότητα πυρομαχικών και για μη ενημερωμένους χάρτες.

Μολονότι στο ίδιο το Ντονέτσκ η κατάσταση ήταν ήρεμη σήμερα το πρωί, πυρά πυροβολικού ακούγονταν στη ζώνη του αεροδρομίου, την οποία εξακολουθούν να διεκδικούν οι καθεστωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις αυτοάμυνας μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα διάλυσης το Κίεβο προσπαθεί να ανακτήσει εδάφη, χωρίς κανένα άλλο ουσιαστικό αποτέλεσμα πλην μιας πρόσκαιρης νίκης στην προπαγάνδα στο εσωτερικό αλλά και της βελτίωσης της θέσης του ενόψει των διαπραγματεύσεων.

Σε διπλωματικό επίπεδο τώρα, η συνεδρίαση της ομάδας επαφής εκπροσώπων του Κιέβου, της Μόσχας, του ΟΑΣΕ και των μαχητών της Νέας Ρωσίας πολιτοφυλάκων, που επρόκειτο κατ’ αρχήν να πραγματοποιηθεί χθες, έχει αναβληθεί και, σύμφωνα με πηγές, λόγω κωλυσιεργίας από πλευράς Κιέβου.

Οι ναζιστές εξαρτούν οποιαδήποτε πολιτική λύση από την αποδοχή εκ μέρους των δυνάμεων αυτοάμυνας και της Μόσχας του ελέγχου από την Ουκρανία των συνόρων της με τη Ρωσία, η οποία συνεχίζει να κωφεύει στις εκκλήσεις των Ρώσων αγωνιστών, ακόμη και μετά την πτώση του Σλαβιάνσκ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συνεχίζοντας την αδιέξοδη διπλωματία μέσα στον ιστό της νέας τάξης, είχε χθες, Σάββατο, τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά τις οποίες επέμεινε ότι η τριμερής συνεδρίαση επείγει ακόμη περισσότερο μετά την ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση και έκανε λόγο για «πολυάριθμα θύματα μεταξύ των αμάχων και καταστροφή υποδομών».

Έλαβε την υποστήριξη των συνομιλητών του, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας, δηλαδή τον γέμισαν με φούμαρα και αύριο οι νεοναζί θα επιτεθούν στο Ντόνετσκ το οποίο αργά η γρήγορα χωρίς την επέμβαση της Μόσχας θα πέσει...

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΜΟΣΧΑ;
ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥΣ; ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;


Το ρεπορτάζ το πήραμε από  ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου