Σάββατο 12 Απριλίου 2014

OI NEONAZΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!


ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ! ΧΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ  ΛΟΥΓΚΑΝΣΓΚ! ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ...(vid)


ΒΙΝΤΕΟ

Ανακοίνωση έβγαλαν πριν από λίγο οι αστυνομικοί της Berkut που πλέον έχουν ενσωματωθεί εντος των ουκρανικών αστυνομικών ειδικων δυνάμεων, ότι πλέον " ο μόνος σκοπός μας είναι η υπεράσπιση του Ντονιέτσκ!. Είμαστε και εμείς μέρος του λαού, και ποτέ δεν είμασταν εναντίον του, ότι εντολές κι αν μας έδωσαν δεν θα εκτελεστούν!". Είναι η οριστική ακύρωση της εξουσίας του Κιέβου σχεδόν σε όλη την Ανατολική Ουκρανία.


Από την στιγμή που ούτε οι δυνάμεις ασφαλείας δεν υπακούν, η περιοχή πρέπει να θεωρείται οριστικά αποσχισθείσα. Ερωτηματικό παραμένε η νότια Ουκρανία, και ειδικότερα η στρατηγικής σημασίας περιοχή της Οδησσού, στην οποία ο ρωσόφωνος πληθυσμός δεν πλειοψηφεί, αν και είναι αρκετά ισχυρός. Εκεί μένει να φανεί εάν τα συναισθήματα των ντόπιων Ουκρανών έιναι ρωσόφιλα η όχι.

Οι δηλώσεις των Berkut έγιναν σε δημόσια θέα μπροστά στους κατοίκους του Ντονιέτσκ, οι οποίοι απαντούσαν στις ερωτήσεις των πολιτών. Ήδη φαινόταν από τις προηγούμενες μέρες από την ιδιαίτερα αμυντική στάση τους, ότι δεν είχαν καμία διάθεση να χτυπηθούν με τους πολίτες, κυριολεκτικά οι ασπίδες τους ήταν πολύ "βαριές" στα χέρια τους.

"Παιδιά, θα είμαστε μαζί σας με ένα μόνο σκοπό. Να υπερασπιστούμε το Ντονιέτσκ, ανήκουμε και εμείς στο λαό και δεν θα στραφούμε εναντίον του. Ποτέ δεν σηκώσαμε χέρι εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών. Ό,τι εντολές και εάν λάβαμε δεν θα εκτελεστούν" δήλωσε ένας εκ των διοικητών τους. "Οι αρχές του Κιεβου ήθελαν να μας διαλύσουν, αλλά αποφασίσαμε να ΄ρθουμε εδώ και να σας υποστηρίξουμε. Δεν είμαστε αρεστοί στην καινούρια (διορισμένη) κυβέρνηση στο Κίεβο, και το γνωρίζετε καλά. Παιδιά έιμαστε μαζί σας."

Στο μεταξύ καταλήφθηκε από 1000 διαδηλωτές και το κτίριο του υπουργείου εσωτερικών στο Ντονιέτσκ. Η πόλη αυτή πλέον δεν διοικείται από το Κίεβο ούτε τυπικά

Στο Λούγκανσγκ παραμένουν οι δυνάμεις Αυτοάμυνας που εχουν κατλάβει το κτίριο της SBU , και παρέδωσαν τελεσίγραφο στις αρχές του Κιέβου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος άμεσα ομοσπονδιοποίηση της χώρας και χορήγησης γενικής αμνηστίας στους διαδηλωτές.

Η ανατολικη Ουκρανία εχει επί της ουσίας αποσχιστεί από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ούτε δυνάμεις ασφαλέιας ικανές κι πρόθυμες να επιβάλλουν την εξουσια του Κιέβου. Αθόρυβα και μεθοδικά μετά την ανάκτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, και οι υπόλοιποι πληθυσμοί λαχταρούν να γευτούν το ίδιο δώρο της επιστροφής στον ρωσικό κορμό. Η απόσχιση έιναι πλέον de facto προσπάθεια αποτροπής της, θα οδηγήσει σε λουτρό αίματος. Κατά κάποιο τρόπο μοιάζει να έχει γίνει αποδεκτό έστω και σιωπηλά. Οι προσπάθειες της Δύσης θα στραφούν στο να κρατηθεί η Οδησσός, για να μην ενωθεί η Υπερδνειστερία με τη Ρωσία, και για να υπάρχει "φιλικό" για την Δύση λιμάνι κοντά στο ρωσικό στόλο, και μια διέξοδος στην Μαύρη Θάλασσα.

Ότι είναι να συμβεί θα έχει γίνει μέχρι τις εκλογές στις 25 Μαϊου. Όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τότε. Αυτή θα είναι και η ημερομηνία ορόσημο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου