Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΚΟΥΦΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


ΟΙ G7 ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ...ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ!!!




Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) λεγομένων ως μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη ρίχνουν την ευθύνη της κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία και της μη εφαρμογής της συμφωνίας της Γενεύης στη...Ρωσία! Μήπως νομίζουν ότι η Ρωσία ξεκίνησε και την "αντιτρομοκρατική επιχείρηση";

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν το Σάββατο να κινηθούν γρήγορα στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας!


Ένας ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι κάθε χώρα της G7 θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι στοχευμένες κυρώσεις όπως και η εφαρμογή τους(!!!), διευκρινίζοντας ότι ενώ τα μέτρα θα πρέπει να είναι συντονισμένα δεν θα είναι κατ΄ανάγκη ταυτόσημα.

Οι νέες κυρώσεις που δεν μας λένε ποιες θα είναι (μήπως γιατί δεν υπάρχουν;) εφαρμόζονται "ως πράξη τιμωρίας κατά της Ρωσία για τη μη συμμόρφωσή της με τη διεθνή συμφωνία της Γενεύης" για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση από τους ηγέτες της Ομάδας των 7 που γνωστοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο και ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι στη Νότια Κορέα σε επίσημη επίσκεψη.

«Λόγω του επείγοντος του χαρακτήρα της υπόθεσης και για να διασφαλιστεί η δυνατότητα για μια επιτυχημένη και ειρηνική δημοκρατική ψηφοφορία τον επόμενο μήνα στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας , έχουμε δεσμευτεί να δράσουμε επειγόντως και να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και τα μέτρα κατά των ενεργειών της Ρωσίας»,αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Η κοινή ανακοίνωση πάντως δεν διευκρινίζει ποια νέα μέτρα θα επιβληθούν κατά της Μόσχας, αλλά προειδοποίησε ότι «συνεχίζουμε την προετοιμασία για να προχωρήσουμε σε ευρύτερες και συντονισμένες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που θα επιβάλλουν οι περιστάσεις».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι ηγέτες της ομάδας των ανέφεραν ότι «η πόρτα παραμένει ανοικτή για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης» και κάλεσαν τη Ρωσία να σεβαστεί τη συμφωνία της Γενεύης .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου