Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ Η ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ ΕΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΣΚΟΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ;



Πρέπει να πούμε ότι δεν μας εξέπληξε το Πασχάλιο μήνυμα του αρχιεπισκόπου. Η όλη του στάση προς τους προξένους της γενοκτονίας των Ελλήνων, δωσιλόγους κυβερνήτες όχι μόνο δεν ήταν ποτέ ελεγκτική αλλά πάντα κυμαίνεται από το ουδέτερο έως  το φιλικό επίπεδο.

Αυτό το σημείο όμως που μας έκανε εντύπωση είναι η αποστροφή του μηνύματός του όπου προσπαθεί να ψελλίσει κάτι σαν έλεγχο των υπευθύνων που κυβερνούν:  


"Η σύγχρονη οδυνηρή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα σκοτεινιάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Γεμίζουν τις ψυχές μας με πικρία και απογοήτευση για τις συνέπειες της κακής διαχειρίσεως της εξουσίας από τους άρχοντες και τους ισχυρούς του...κόσμου".!!!

Μόλις άρθρωσε κάτι για κακή διαχείριση (όχι βέβαια για ηθελημένη και δόλια κατάχρηση) της εξουσίας, έσπευσε να την απομακρύνει από τους ελληνόφωνους δωσίλογους που κυβερνούν και να την γενικεύσει στούς αόριστους " ισχυρούς του κόσμου". Και συνεχίζει επιτείνοντας την  αοριστία του λόγου και προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες από τους πραγματικούς αίτιο
υς της καταστροφής και πώλησης της Ελλάδας, φτάνει να προσωποποιήσει το συναίσθημα της θλίψης, το οποίο κατηγορεί ως αποπειρώμενο να " συσκοτίσει την αλήθεια" !!! 
"Η ελπίδα μοιάζει να χλωμιάζει μπροστά την αίσθηση ότι η αλαζονεία των δυνατών της γης καθηλώνει στο σκοτάδι την ζωή μας. Χρειάζεται να αντισταθούμε. Να μην αφήσουμε τη θλίψη να συσκοτίσει την αλήθεια".

Πάλι οι " δυνατοί της γης" αορίστως, αλλά τώρα έχουμε και τον αληθινό ένοχο! Η θλίψη αυτή καθαυτή είναι υπεύθυνη για το σκοτάδι στη ζωή μας και 
 όχι οι απάνθρωποι τύραννοι που μας κυβερνούν οι οποίοι μας έχουν φέρει και τη θλίψη και το σκοτάδι!
Σ΄αυτήν προτείνει ο αρχιεπίσκοπος να αντισταθούμε κι όχι στους δωσίλογους κυβερνήτες!!!
Και εμείς διατυπώνουμε το ερώτημα του τίτλου:

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ Η ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ ΕΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΣΚΟΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ;

Κι αν πείτε ότι αυτούς εννοούσατε ως υπευθύνους γιατί δεν τους καταγγέλετε ευθέως; Γιατί η γενικότης; Τί φοβάστε;" Ο Επίσκοπος πρέπει να είναι καταφύγιο των πτωχών" !!!


φώναζε ο άγιος μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος


Όχι καταφύγιο για συσσίτια μόνο, αλλά κυρίως καταφύγιο και συμπαραστάτης στον αγώνα για να εξαλειφθεί η αιτία που προκαλεί τα συσσίτια και αυξάνει τον αριθμό των φτωχών!!!


Η ΡΑΒΔΟΣ ΣΑΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΡΑΒΔΟΣ ΣΥΝΕΣΕΩΣ" ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΞΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ Η ΡΑΒΔΟΣ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΔΩ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ!!!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου