Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΛΑΒΡΟΦ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΕΡΥ...




ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ-ΕΕ: 
"ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ"...





Συμφωνία με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να εφαρμοστεί η συμβιβαστική λύση της 21ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, μεταξύ της κυβέρνησης Β.Γιανουκόβιτς και της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Β.Λαβρόφ.

"Έχουμε συμφωνήσει ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται βοήθεια για την εφαρμογή των όσων είχαν συμφωνηθεί στις 21 Φεβρουαρίου", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δεν υπήρξαν συμφωνίες σε αυτή τη συνάντηση και δεν πρόκειται να υπάρξουν χωρίς την άμεση συμμετοχή της ουκρανικής κυβέρνησης», δήλωσε από την άλλη ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία δεν επέτρεψε στην Ουκρανία να είναι παρούσα στην συνάντηση αφού δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος διπλωματές από την Γαλλία, την Γερμανία και την Πολωνία, οι οποίες μαζί με την ΗΠΑ μεσολάβησαν για την υπογραφή της συμφωνίας συμφιλίωσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και έβαλαν τις υπογραφές τους κάτω από αυτη την συμφωνία την οποία καταπάτησε εν συνεχεία η αντιπολίτευση στο Κίεβο και ακέτρεψε τον Β.Γιανουκόβιτς ενώ είχαν αποσυρθεί οι ουκρανικές δυνάμεις..

Προέβλεπε την διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών τον Δεκέμβριο, κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την επιστροφή στο Σύνταγμα του 2004.

Θα επιτρέπεται η πάλαι ποτέ κυβέρνηση προ-Ρωσία να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις πρόωρες εκλογές.

"Ας ξεχάσουν τα τελεσίγραφα οι δυτικοί. Η κατάσταση δύσκολα θα σταθεροποιηθεί με τελεσίγραφα και θα εξακολουθήσει να είναι ρευστή" κατέληξε ο Σ.Λαβρόφ...

Πρακτικά η Ρωσία επιμένει στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Φεβρουαρίου, απορρίπτει την αναγνώριση της κυβέρνησης του Κιέβου και προειδοποιεί για τα χειρότερα, καθώς οι ταραχές επεκτείνονται στις περιοχές που κατοικούνται από αμιγείς ρωσόφωνους πληθυσμούς.

Στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας περίπου 2.000 φιλορώσοι διαδηλωτές ανακατέλαβαν κυβερνητικό κτίριο, όπου ανέβασαν και πάλι τη ρωσική σημαία. Μάλιστα φιλορώσοι ακτιβιστές μαζεύουν υπογραφές καλώντας τη Μόσχα να επέμβει στρατιωτικά στην ανατολική Ουκρανία.

Ανάλογη εικόνα και στο Χάρκοβο, όπου χιλιάδες φιλορώσοι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους χωρίς ωστόσο να σημειωθούν έκτροπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου