Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ...


ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ



Στην περίπτωση Λαζόπουλου είχαμε αναφερθεί εκτενώς και με πολλή καλή προαίρεση τον Νοέμβριο του 2010 με το άρθρο


Λέγαμε τότε:"Ο κόσμος δεν θέλει αυτούς που θεωρεί δικούς του ανθρώπους, στο γυαλί. Σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τη ζωή του και την πατρίδα του, τους θέλει δίπλα του, στον αγώνα..."
Δυστυχώς δεν κατέβηκε στον κόσμο, αλλά παρέμεινε καθησυχαστής μέχρι αναισθησίας και μάλιστα πληρωμένος πανάκριβα από το γερμανικών συμφερόντων κανάλι.Τώρα επανακάμπτει, με σαφή πολιτική θέση, οσφραινόμενος νέες χορηγείες ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΕΣ...

Ο Λαζόπουλος προκαλεί κάθε άνθρωπο που ακόμα σκέφτεται…



Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Διαβάσαμε μια πολύ καλή κριτική για το Λαζόπουλο από τον Άρη Αλεξανδρή. 
Πριν τη δημοσιεύσουμε θεωρούμε σκόπιμο να προβούμε σα κάποιες εισαγωγικές παρατηρήσεις, σχετικές με την ερμηνεία που δίνει ο αγαπητός Αλεξανδρής, για το «φαινόμενο»- Λαζόπουλος. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο συγγραφέας του άρθρο μας λέει ότι φταίει το DNA (!!!) του Έλληνα για την υστερική απήχηση του Λαζόπουλου:

«Ο δογματισμός του Έλληνα, ο μικροαστισμός του, η επιπολαιότητα, ο φανατισμός, ο ωχαδερφισμός και ο άκρατος ατομισμός του, δεν είναι αμελητέα στοιχεία που κοσμούν διακριτικά τον βίο του και προσφέρονται αποκλειστικά για χιουμοριστικές αναπαραστάσεις. Δεν είναι καν συμπτώματα των κοινωνικοπολιτικών πληγών που αναδεικνύει διαρκώς ο Λάκης. Είναι η αιτία και το αποτέλεσμά τους…». 

Δηλαδή ΑΙΤΙΟ και ΣΥΜΠΤΩΜΑ είναι τα «ελαττώματα» του Έλληνα!!! 

Με αυτό τα ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα της ταύτισης των αιτίων με τα συμπτώματα ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ τα αίτια και αθωώνεται το σύστημα και οι πολυεδρικού μηχανισμοί του: Οι μήτρες που γεννούν την αθλιότητα, τη σήψη, την ανοησία και την εμπορία της σήψης και της ανοησίας… 

Αθωώνονται τα ΜΜΕ, τα κόμματα και ιδιαίτερα η «αριστερά», τα οποία όλα από κοινού τρέφουν και γιγαντώνουν τα αγελαία νοσήματα, τις διαστροφές και τα «κόπρανα» της εμπορίας τους. 

Το Αύγουστο του 2010 είχαμε δημοσιεύσει το άρθρο: 
 Επισημαίναμε, μεταξύ άλλων: 

«Μέσα σε αυτή την ασύλληπτη κατάπτωση των ιδεών και αξιών, της γνώσης και της σκέψης, εκκολάπτεται η αυθάδεια της ανοησίας και της κακογουστιάς. Και αυτό γιατί τέτοιες καταστάσεις σήψης και παρακμής δημιουργούν ένα πλατύ κοινωνικό στρώμα χωρίς πεποιθήσεις και συγκροτημένες αξίες, χωρίς σκέψη και πολιτική συνείδηση, χωρίς ομορφιά και γούστο, στρώματα εξαθλιωμένα οικονομικά, πολιτικά και ψυχολογικά, στρώματα ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ και ακραίως ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΑ τα οποία τρέφονται από την κακοπιστία, τα «κόπρανα» των ΜΜΕ, την παραπολιτική παραφιλολογία και όλων των ειδών τις χυδαιότητες των μηχανισμών εξουσίας. 
Το να βρίσκει σήμερα απήχηση η ανοησία, το ψεύδος, η χυδαιότητα και η κακογουστιά σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί και ένα ανάλογο κοινό… 
Η κεντρική εστία που κατασκευάζει αυτό το κοινό είναι τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα το τελετουργικό υπερθέαμα. 
Το υπερθέαμα τρέφεται από την μόλυνση και την κακογουστιά, την αναπαράγει και την οργανώνει, την κατασκευάζει, την διευρύνει, την ανακυκλώνει και την εμπορεύεται. 
Οι «κατασκευαστές του κιτς» βγάζουν και υπερκέρδη από το εμπόριο της κατασκευής τους. Οι καλοί μεταπράτες της χυδαιότητας και της κακογουστιάς, δηλαδή οι τηλε-σταρ και τα κόπρανά τους (οι ποικιλίες των διαστροφικών «σουσουράδων») χρυσοπληρώνονται για το «έργο» τους. 
Χρυσοπληρώνονται γιατί η «κατασκευή» της χυδαιότητας, της κακογουστιάς και της βλακείας δεν αποφέρει μόνο υπερκέρδη, αλλά ασκεί και μια από τις πιο βασικές λειτουργίες του καπιταλιστικού συστήματος, ιδιαίτερα στο σημερινό του στάδιο, αυτό της νεοταξικής δικτατορίας: Την τρομοκράτηση της κοινωνίας, τον ακρωτηριασμό και τη δολοφονία της σκέψης την αφυδάτωση των συναισθημάτων και τον αποχρωματισμό της συνείδησης, την πολτοποίηση και άγρια ισοπέδωση της Ιστορίας, του Πολιτισμού, της Τέχνης, των Αξιών, της εθνικής ταυτότητας, των κοινωνικών οριοθετήσεων, της Πολιτικής, των αγωνιστικών παραδόσεων, των πάντων… 
ΟΙ εκπομπές του Λαζόπουλου ισοπεδώνουν τα πάντα μέσα από την αναπαραγωγή και ανακύκλωση της σήψης του καθεστώτος και όλων ιδεολογικών ακαθαρσιών της Νέας Εποχής. 
Το έργο αυτό του διαστροφικού ανακατέματος του βούρκου γίνεται στο όνομα της Σάτιρας. Δηλαδή ο βούρκος που πουλιέται στη διαφημιστική αγορά του ιδεολογικού ολοκληρωτισμού των καναλιών επενδύεται με σατιρικές μορφές και μακιγιάρεται με τα ανάλογα χρώματα. 
Το τέχνασμα της απάτης συνίσταται σε τούτο: υποδύομαι το ρόλο εκείνο που σατιρίζει δήθεν τη σήψη, τη μόλυνσης και το κιτς, αλλά στην ουσία τα ανακυκλώνω και τα αναπαράγω σε πιο ύπουλες και δουλεμένες μορφές μόλυνσης και κακογουστιάς. 
Με πιο απλά λόγια: Επενδύω τις ποικίλες διαστροφές της κακογουστιάς με φορεσιές της τέχνης και της σάτιρας, δηλαδή με δολώματα «αισθητικά». 
Ο Λαζόπουλος αποτελεί σήμερα το πιο αιχμηρό, καθεστωτικό όπλο της «αριστερής διαστροφής». Η «σάτιρά» του καμία σχέση με την ΣΑΤΙΡΑ δεν έχει: Είναι η «σκέψη» και η «αισθητική» της τηλεοπτικής αγοράς, μιας αγοράς υποταγμένης πλήρως στο μεγάλο κεφάλαιο, συνακόλουθα στη «δικτατορία» του τηλεοπτικού θεάματος και της αχαλίνωτης ακροαματικής κερδοφορίας…». 

Θα επανέλθουμε πάνω σ’ αυτά. Διαβάστε τώρα το άρθρο του Άρη Αλεξανδρή: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου