Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ...ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ!!!


ΠΤΩΧΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ




της Μαριάννας Τζιαντζή

Γιατί χαίρεται ο κόσµος και χαµογελά, πατέρα; Γιατί έχουµε πρωτογενές πλεόνασµα, παιδάκι µου.

Με πανηγυρικούς τόνους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών ανακοίνωσε προχθές στη Βουλή ότι έχουµε «πλεόνασµα σηµαντικό, υψηλό, βιώσιµο» κι έτσι ο καθένας µας θα νιώθει ότι ψήλωσε δέκα πόντους. Γοητευµένοι οι Ευρωπαίοι θα σπεύσουν να ελαφρύνουν το δηµόσιο χρέος µας, να µειώσουν το κόστος δανεισµού, να µας τρατάρουν νεραντζάκι γλυκό στα σαλόνια τους.


Μια έγκριση από τη Γιούροστατ, µια επιβεβαίωση της επιτυχίας µας περιµένουµε, και ύστερα θα έρθει άσπρη µέρα και για µας. Προς το παρόν η Ευρώπη µάς κάνει τη δύσκολη, σαν τη νύφη λίγο προτού πει το ναι… Περιµένετε και θα δούµε, λέει, τέλη Μαρτίου θα ξέρουµε, όταν θα έχει µετρηθεί και το τελευταίο τρίµηνο του 2013. Ωστόσο οι (ελληνικοί) αριθµοί και η (ελληνική) λογική είναι µε το µέρος της κυβέρνησης Σαµαρά κι έτσι υποτίθεται ότι θα δούµε φως στην άκρη του τούνελ.

Μόνο που αυτό το φως δεν θα το δούνε όλοι. Τσακισµένος ο λαός από την ανεργία και τη λιτότητα, δεν συµµερίζεται την κυβερνητική αισιοδοξία, την οποία βλέπει σαν δόλωµα πριν από τις ευρωεκλογές. Αυτό το πλεόνασµα, όποιο κι αν είναι, όσο κι αν είναι, στις τράπεζες και στη χαϊδεµένη ολιγαρχία του χρήµατος θα καταλήξει. Αυτό το πλεόνασµα δεν είναι δικό τους και δικό µας. Είναι σκέτο δικό τους κι από εµάς παρµένο, λεηλατηµένο. 

Είναι από τα κόκκαλα βγαλµένο των Ελλήνων -κόκκαλα εξευτελισµένα κι όχι πια ιερά- βγαλµένο από τον απλήρωτο µόχθο και την ταπείνωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους, που υπέγραψαν µείωση του µισθού τους, που είδαν τη σύνταξή τους να καταντά επίδοµα. Είναι πλεόνασµα βγαλµένο από εκείνους από τους οποίους η τροϊκανή βδέλλα αφαίµαξε ζωή, περηφάνια και αξιοπρέπεια, από όσους τρέφονται από τα συσσιτία, από εκείνους που κρυώνουν ή, ακόµα χειρότερο, βλέπουν το παιδί τους να κρυώνει.

Πλεόνασµα γέννηµα της οικονοµικής βίας και της καταστολής, παιδί του φόβου και της λαϊκής δυστυχίας είναι αυτή η τεχνητή νέα Μεγάλη Ιδέα που δεν πείθει ούτε τους εµπνευστές της.

Πτωχογενές πλεόνασµα, παιδάκι µου, πτωχογενές.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου