Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΙΖΕΙ "ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ "ὉΙΚΙΣΤΕΣ" ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ!


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΟΣ ΠΟΡΙΣΜΟΝ(ΨΗΦΩΝ) "ΕΥΣΕΒΕΙΑ"ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ


"ΟΙΚΙΣΤΕΣ...ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΘΥΣΙΑ" ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!!!


Οικιστές δηλαδή απλούς κατοίκους του Αγίου Όρους χαρακτήρισε ο αχαρακτήριστος Σαμαράς τους αγειορείτες πατέρες και ουδείς το σημείωσε, αφού πλέον ζούμε σε μια Ελλάδα  "όπου η γλώσσα μούδιασε χτυπημένη από τη λιπαρή καλοπέραση" όπως λέει ο ποιητής.

Είπε συγκεκριμένα:



«Ιδιαίτερα σήμερα που οι συγκυρίες για την Πατρίδα μας δεν είναι ιδανικές, οι σκέψεις και τα βλέμματά μας είναι στραμμένα προς εσάς τους οικιστές της Αγιώνυμης Πολιτείας, της οποίας η ιστορική πορεία έχει καταδείξει με στοιχεία αδιάσειστα τη συμβολή, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη, την προσφορά και περισσότερο την προθυμία για θυσία στις δύσκολες ώρες, στις δύσκολες περιστάσεις...».


Εάν όμως είναι "απλοί οικιστές" και μάλιστα "με προθυμία για θυσία στις δύσκολες περιστάσεις", εύκολα θα θυσιάσουν αύριο το άβατον του Αγίου Όρους εάν το ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να γίνει "θρησκευτικός τουριστικός προορισμός, που θα διαφημίζει σε όλο τον κόσμο την πολιτισμική μας κληρονομιά".

Προσέξτε την διατύπωση αυτή δεν την γράφουμε στην τύχη! Κάπως έτσι γράφουν και μιλάνε οι νεοταξίτες όταν θέλουν να πετύχουν τα βαθύτερα σχέδιά τους. Αφού δολοφόνησαν τις  λέξεις, τις ανασταίνουν συντάσσοντάς τις όπως τους συμφέρει...



Ο Σαμαράς στους "ιθαγενείς" του Αγίου Όρους πρόσφερε τα καθιερωμένα καθρεφτάκια και τις πολύχρωμες χαντρούλες του.

Συγκεκριμένα υποσχέθηκε ότι θα ενισχυθούν με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό το τελωνείο της Δάφνης και οι αστυνομικές δυνάμεις του Αγίου Όρους, ότι θα αναβαθμιστεί σε λιμενικό τμήμα ο σταθμός της Δάφνης και ανακοίνωσε την ενίσχυση του με ένα σύγχρονο ταχύπλοο!!

Οφείλουμε εδώ μια διευκρίνηση επειδή πολλοί παρεξηγούν την υποδοχή που έγινε από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους στον Σαμαρά. Οι αγιορείτες είχαν δεχτεί και τον Χίτλερ!

Οι αγιορείτες τους δέχονται όλους, και μάλιστα τους άρχοντες, διότι από αυτούς κρέμεται ο λαός...

Είναι άλλο όμως η υποδοχή και άλλο η αποδοχή....    

Οι αγιορείτες και ιδιαίτερα οι γεροντάδες δεν δωροδοκούνται με καθρεφτάκια, ούτε μένουν με το στόμα κλειστό, μιλάνε και ελέγχουν!


Θυμίζουμε ότι όταν κάποιος πρωθυπουργός, του οποίου ο Αγ. Γέρων Παΐσιος κατέκρινε δημοσίως ενέργειες επιζήμιες για το Έθνος και την Εκκλησία, ζήτησε να τον συναντήση στην Σουρωτή, Γέροντας απάντησε: «Ας έρθη, θα του τα ψάλω και μπροστά του»

Αλλά αυτούς τους γεροντάδες σίγουρα θα τους απέφυγε ο Σαμαράς ενθυμούμενος το πάθημα του συγκατοίκου του ΓΑΠ με τον Γέροντα Γαβριήλ που πρίν αναλάβει πρωθυπουργός του είπε ότι θα κάνει μεγάλο κακό στη χώρα.


Κι αν κάποιος αγιορείτης γέροντας μίλησε στον Σαμαρά όπως του αρμόζει, δεν θα το μάθουμε μάλλον ποτέ. Αναρωτιέμαι π.χ. πώς τον υποδέχτηκε ο γέροντας Πρόδρομος στην Ιβήρων, ξέροντας ότι ο συγκεκριμένος γέροντας τιμά απόλυτα το όνομά του...

  Αυτά προς το παρόν, αλλά θα επανακάμψουμε εάν χρειαστεί ή μάθουμε περισσότερα. Πάντως ο Σαμαράς από το Όρος έφυγε χαμένος αφού πήγε "να παίξει εν ού παικτοίς" προς πορισμόν και άγραν ψήφων των ευσευών Ελλήνων, σε έναν χώρο που φρουρείται από τους Αγγέλους και την Κυρία τους Θεοτόκο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου