Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

OI KYΠΡΙOI ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ....

Η ΜΟΣΧΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ




Τη στήριξη της Μόσχας στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, που θα επιβεβαιώνει τη μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα στην επιδιωκόμενη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό, εκφράζει ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Stanislav Osadshiy.

Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Osadshiy δηλώνει ότι κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην επιτυχή έκβαση των συνομιλιών, ενώ αναφέρεται παράλληλα στη διαχρονική στήριξη της Μόσχας, στη βάση αρχών.

Εξάλλου, λέει ότι Μόσχα και Λευκωσία μπορούν να παίξουν από κοινού αποτελεσματικό ρόλο σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας.

Αναφορικά με την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», ο Ρώσος Πρέσβης απορρίπτει τα περί παραχώρησης κυπριακών στρατιωτικών βάσεων στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και κάνει λόγο για εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για διευκολύνσεις σε αποστολές ανθρωπιστικού χαρακτήρα.
Ως προς την πρόθεση της Λευκωσίας για ένταξη στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», ο κ. Osadshiy εκτιμά ότι δεν θα επηρεάσει τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Βλέπει προοπτικές ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό τομέα, παρά το πλήγμα που επέφεραν οι αποφάσεις του Eurogroup, ενώ επαναλαμβάνει την πιθανότητα να επιδειχθεί εκ νέου ρωσικό ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου