Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΠΑΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ) ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ JFK


ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ J.F. KENNEDY ΓΙΑΤΙ EIXE ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ



BINTEO

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια από εκείνη την Παρασκευή της 22ας Νοεμβρίου 1963 (εντωμεταξύ και σήμερα είναι Παρασκευή), όταν φονικές σφαίρες είχαν αφαιρέσει τη ζωή του πρώτου ρωμαιοκαθολικού αλλά και νεότερου στην ιστορία προέδρου των ΗΠΑ, του Τζον Κένεντι - πιο γνωστού ως JFK.

Ακόμη και σήμερα, μισό αιώνα μετά, λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν το πόρισμα της περίφημης «Επιτροπής Γουόρεν», σύμφωνα με το οποίο μοναδικός δολοφόνος ήταν ο Λη Χάρβευ Όσβαλντ, που με τη σειρά του είχε δολοφονηθεί μία ημέρα μετά, ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική συνοδεία στον ανακριτή…



Η σφαίρα που βρήκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι σκότωσε και το όραμα των Αμερικανών για την αλλαγή, όπως τη φανταζόταν και μοιραζόταν με τους ψηφοφόρους του ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Το χέρι το οποίο όπλισε την καραμπίνα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 1963 δεν δολοφόνησε μοναχά έναν χαρισματικό και επικοινωνιακό άνδρα, αλλά και το αμερικανικό όνειρο.

Μπορεί να μην κατόρθωσε (ή να μην πρόλαβε) να αποδείξει τις πολιτικές του ικανότητες, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο χρόνος της διακυβέρνησής του αποκάλυψε την έλλειψη αυτών, όμως ο Κένεντι αποτέλεσε το σύμβολο του αμερικανισμού. 

Ο 46χρονος γοητευτικός άνδρας - ο οποίος μαγνήτιζε με το χαμόγελό του και τη φωνή του - κατάφερε να αποτελέσει πρότυπο για τους Αμερικανούς, καθώς και για ολόκληρο τον κόσμο. 

Ήταν, ωστόσο, ένας σπουδαίος πρόεδρος; «Μήπως ήταν ένας απερίσκεπτος και ελαφρύς ή ακόμα χειρότερα, ένας πρόεδρος- celebrity; Πώς η δολοφονία του επισκίασε ή υποβάθμισε τα επιτεύγματά του; Και ποιο από τα επιτεύγματα αυτά –κοινωνικά δικαιώματα και φτώχεια- δεν έθεσε σε εφαρμογή ο διάδοχός του, Λίντον Τζόνσον;» διερωτάται η διευθύντρια των New York Times, Τζιλ Έιμπραμσον. 

Σε κάθε περίπτωση, ο JFK ήταν ο άνθρωπος που με την ελπίδα, την αισιοδοξία του και την ρητορική του γοήτευσε τους Αμερικανούς, αλλά και όσους βρίσκονταν εκτός των ΗΠΑ. Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τον σπουδαίο λόγο του στο Βερολίνο το 1963, όπου μπροστά στο πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων Γερμανών που παραληρούσαν έλεγε την περίφημη φράση: «Ich bin ein Berliner» («Είμαι ένας Βερολινέζος»). 

Μπορεί, λοιπόν, η κληρονομιά που άφησε να μην είναι ολοκληρωμένη, με κάποιους να πιστεύουν ότι αν δεν είχε δολοφονηθεί δεν θα έμενε στο μυαλό και στην καρδιά των Αμερικανών πολιτών, μπορεί οι αδυναμίες του είτε σωματικές – λόγω των προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν- είτε η ακόρεστη όρεξή του για σεξ με πολλές και διάφορες γυναίκες, ωστόσο ο πρόεδρος των χιλίων ημερών αποτελεί ακόμα και σήμερα πρότυπο ενός ταλαντούχου πολιτικού. Όμως, ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι παραμένει ο μεγαλύτερος σταρ της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και πολύ δύσκολα θα βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του. 

Έρευνες, καταθέσεις, έγγραφα, μάρτυρες, βιβλία, συνεντεύξεις, ταινίες. Όλα με κοινό παρονομαστή την δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Ποιος τελικά σκότωσε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ; Ποιος έδωσε την εντολή για την εκτέλεσή του; Ο Λι Χάρβει Όσβαλντ δεν μπορεί να ήταν ο δράστης ούτε το εκτελεστικό όργανο. Άλλοι είναι αυτοί που είχαν συμφέροντα να φύγει από τη μέση... 

Ο Λίντον Τζόνσον

Για πολλούς πίσω από την δολοφονία του Κένεντι βρίσκεται ο αντιπρόεδρος, Λίντον Τζόνσον. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, ο Τζόνσον εποφθαλμιούσε την προεδρία και σχεδίαζε την ανατροπή του Κένεντι. Την αντίληψη αυτή ενισχύουν οι δηλώσεις της Μαντλίν Μπράουν, ερωμένης του Τζόνσον. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ισχυρίστηκε η Μπράουν, ο Τζόνσον, ο πρώην αντιπρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον και ο διοικητής του FBI, Έντγκαρ Χούβερ είχε συναντηθεί την προηγούμενη νύχτα της επίθεσης. Ο Τζόνσον, φέρεται να είπε ψιθυριστά στους δύο άνδρες: «Από αύριο αυτοί οι Κένεντι δεν θα με εξευτελίσουν ξανά. Δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για υπόσχεση». 


Η Fed

Τον Ιούνιο του 1963, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του, ο Κένεντι είχε υπογράψει διάταγμα που παραχωρούσε στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να εκδίδει «silver certificates» (σ.σ: χαρτονόμισμα που τυπωνόταν στις ΗΠΑ μέχρι το 1964). Η αμερικανική κεντρική τράπεζα ελεγχόταν από μία ισχυρή οργάνωση διεθνών τραπεζιτών που φοβούνταν ότι θα έχαναν τη δύναμή τους, καθώς τον έλεγχο της ομοσπονδιακής τράπεζας θα αναλάμβανε ο υπουργός Οικονομικών. Έτσι, εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη και την οικονομική ισχύ τους για να δώσουν εντολή για τη δολοφονία του Κένεντι. 

Ο Τζορτζ Μπους

Οι διασυνδέσεις του πρώην προέδρου, Τζορτζ Μπους, με τη CIA και την μαφία ήταν αρκετές για να οδηγήσουν στην εκτέλεση του Κένεντι. Μάλιστα, πολλοί πιστεύουν την θεωρία αυτή, καθώς ο Μπους βρισκόταν στο Ντάλας την ημέρα της δολοφονίας. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Μπους βρίσκεται και πίσω από τον θάνατο του Τζον Κένεντι Τζούνιορ. 


Πάντως όπως και να το δει κάποιος το να τον δολοφόνησε ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, φαντάζει μάλλον αδύνατο, εάν σκεφτούμε τον όγκο πυρός, το ελάχιστο χρονικό διάστημα , και ότι χρησιμοποιήθηκε  όπλο με κινητό ουραίο, όχι αυτόματο τυφέκιο. . Οι δολοφόνοι ήταν τουλάχιστον δύο ή τρείς. Άλλωστε ούτε ο αμερικανικός λαός πιστεύει την επίσημη εκδοχή.

Μην ξεχνάμε ότι μίλησε και για την Νέα Τάξη Πραγμάτων
ΔΕΙΤΕ ΤΟ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου