Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ



ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ



Συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί: Η πρόσφατη αιφνιδιαστική διαθεσιμότητα / απόλυση 2.500 καθηγητών, με το (αντισυνταγματικό) εφεύρημα της κατάργησης ειδικοτήτων και οργανικών θέσεων, πυροδότησε τις μαζικές απολύσεις μέσω διαθεσιμοτήτων, (που την περασμένη άνοιξη ξεκίνησαν διερευνητικά με το νόμο περί «επίορκων» σφυγμομετρώντας αντιδράσεις), και η αντίστροφη μέτρηση για όλους μας άρχισε. 

-Άλλες 23.000 πρόκειται να απολυθούν μέσα στον επόμενο χρόνο σύμφωνα με τις ήδη υπογεγραμμένες (συγ)κυβερνητικές αποφάσεις, προκειμένου να περισσέψουν χρήματα «για το Δημόσιο χρέος».

Από τις 25.000 απολύσεις που έχουν ανακοινωθεί έως το τέλος του 2014, η συντριπτική πλειοψηφία θα προέλθει από τους εκπαιδευτικούς (τον πιο πολυάριθμο κλάδο των Δημοσίων υπηρεσιών).

-Αυτά όμως, είναι μόνο τα επίσημα ανακοινωθέντα νούμερα: Είναι κοινό μυστικό πως τα πραγματικά θα είναι πολύ μεγαλύτερα των αρχικώς ανακοινωθέντων, όπως έχει αποδειχθεί ΣΕ ΟΛΕΣ τις χώρες του ΔΝΤ χωρίς ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

Θυμίζουμε χαρακτηριστικά, ότι στη γειτονική Ρουμανία που μπήκε στο ΔΝΤ ένα χρόνο νωρίτερα από εμάς, τον Μάϊο του 2010 ανακοινώθηκε ότι θα απολυθούν συνολικά 15.000 Εκπαιδευτικοί.

Τελικά όμως, τον Ιούνιο του 2012, είχαν απολυθεί. εκατόν είκοσι χιλιάδες (120.000 !!!) και οι απολύσεις όπως διαβάσαμε πρόσφατα, συνεχίζονται (Έχει απολυθεί σχεδόν το 60 - 70% των Εκπαιδευτικών), ενώ οι μισθοί είναι γνωστό ότι βρίσκονται κάτω από τα 150 Ε ..

-Το ίδιο σκηνικό έχει επαναληφθεί σε όλες τις χώρες του ΔΝΤ και δείχνει τι πρόκειται να συμβεί και εδώ, μέσα στην επόμενη 2ετία: (Η 3κομματική συγκυβέρνηση μάλιστα, φρόντισε να μας το πεί φανερά πέρσι, δια στόματος Τόμσεν αν θυμάστε - ότι ο μισθός στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί στα 150 Ε!!!). Δηλαδή, ραγδαία φτωχοποίηση με συρρίκνωση του μισθού μας και κυρίως, δεκάδες χιλιάδες απολύσεων.

-Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή, που «από την πίσω πόρτα», διορίζονται, νομιμοποιούνται και μονιμοποιούνται ημέτεροι υψηλόμισθοι και υψηλόβαθμα ρουσφέτια των συγκυβερνώντων..

-Οι απολύσεις αυτές, υπάρχουν πρόσθετοι λόγοι να επιταχυνθούν, δεδομένου ότι εξυπηρετούν και τον ευρύτερο στόχο της μορφωτικής υποβάθμισης, αφού οι κυβερνώντες θέλουν το παιδί του Έλληνα πολίτη, αμόρφωτο, απαξιωμένο και συνεπώς φθηνό εργατικό υποζύγιο μιας χρήσεως, δηλ. την «Κινεζοποίηση» της ζωής και των Δικαιωμάτων των παιδιών μας που καλούνται να ζήσουν χρησιμοποιούμενα ως νέοι δουλοπάροικοι.. 

-Το σκηνικό των απολύσεων, είναι γνωστό: Τμηματικές και εναλλασσόμενες, για να απομονώνουν από μία ομάδα κάθε φορά, ώστε να την εξοντώνουν εύκολα, εξασφαλίζοντας την ουδετεροποίηση και παθητικότητα των υπολοίπων, καλλιεργώντας τους την ψευδαίσθηση ότι στάθηκαν τυχεροί και προνομιούχοι, μέχρι να έρθει η σειρά τους . 



Αυτές οι εγκληματικές (αντι)κοινωνικές πολιτικές και η πολιτική αλητεία που τις προωθεί, ΔΕΝ είναι καθόλου αναγκαίες, ούτε ακατανίκητες όπως μας τις παρουσιάζουν.

Βασίζονται ΜΟΝΟ στην καλλιέργεια της δικής μας φοβίας, παθητικότητας και ανοχής.

-Θυμίζουμε ότι οι πολύ πιο μικροί και αδύναμοι από μας Ισλανδοί, αν και βρέθηκαν σε δυσκολώτερη θέση, κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να υπερνικήσουν και τιμωρήσουν τους δικούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τραπεζίτες που δοκίμασαν να θησαυρίσουν εις βάρος της κοινωνίας με παρόμοια μέτρα.

Όχι μόνο καθαίρεσαν την πολιτική ηγεσία και αρνήθηκαν να πληρώσουν το χρέος των τραπεζιτών, αλλά υπέβαλαν και μαζικές ομαδικές προσφυγές και μηνύσεις κατά των πολιτικών και τραπεζιτών που ευθύνονταν, τους καταδίκασαν, τους φυλάκισαν και τους υποχρέωσαν να πληρώσουν οι ίδιοι το δάνειο και το χρέος που δημιούργησαν για να ληστέψουν την κοινωνία.

Όχι μόνο ΔΕΝ επέτρεψαν στους κυβερνώντες να κάνουν απολύσεις, αλλά αντίθετα, τους ανάγκασαν να κάνουν από την πρώτη στιγμή ακόμα περισσότερες προσλήψεις και να θεσπίσουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, ακριβώς λόγω της κρίσης, την οποία και ξεπέρασαν ανώδυνα, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

Χρειάστηκε μόνο να χρησιμοποιήσουν τα παραδοσιακά όπλα της Δημοκρατίας: Την κοινωνικοπολιτική κινητοποίηση και συμμετοχή, την ριζική μεταστροφή της ψήφου τους σε μικρά και άγνωστα κοινωνικά κινήματα που ανέδειξαν οι ίδιοι, την ενεργοποίηση των κοινωνικών φορέων τους, το Δημοψήφισμα, την παραπομπή των υπαίτιων πολιτικών στη Δικαιοσύνη, την καταδίκη και τιμωρία τους . 

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς, σαν πολίτες που παραβιάζονται τα Δικαιώματά μας - και πρέπει να το κάνουμε εμείς οι ίδιοι, χωρίς να περιμένουμε ανύπαρκτους σωτήρες.



-Τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να κάνουν οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες μας, οι οποίες, μετά από έναν ολόκληρο μήνα διαθεσιμότητας των συναδέλφων τους, δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε μία ομαδική δικαστική προσφυγή για την παραβίαση των Συνταγματικών Δικαιωμάτων μας και του ίδιου του Συντάγματος εις βάρος μας.

Οι ηγεσίες ΟΛΜΕ - ΑΔΕΔΥ, αποτελούμενες από στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων, εξαρτώνται από τα κόμματα αυτά, τα οποία θέλουν τις περικοπές και τις απολύσεις και όχι την αποτροπή τους.

Είναι κοινό μυστικό, ότι πρόκειται για «συνδικαλιστοδιευθυντές», οι οποίοι «χρωστάνε» τα πάντα στο κόμμα που τους «χρίζει» και «αναβαθμίζει» σε διευθυντές, στελέχη, (ακόμα και βουλευτές), σε αντάλλαγμα των κομματικών υπηρεσιών τους.

Και τώρα, τα κόμματα από τα οποία εξαρτώνται, απαιτούν «διευκόλυνση» στις μαζικές απολύσεις των συναδέλφων τους - αυτή την εκδούλευση τους ζητάνε σήμερα σε αντάλλαγμα των προσδοκώμενων αξιωμάτων και «αναβαθμίσεων»: Δηλαδή, τη σιωπή και την «διακριτική» συνεργία τους στις απολύσεις, την κατάπνιξη και εκτόνωση των αντιδράσεων σε κινήσεις εύστοχα αποτυχημένες και χωρίς ουσία, ώστε να εξοντωθούμε ήσυχα και «μουλωχτά», για να ακολουθήσει εύκολα η σειρά των επόμενων.

-Όσο για τους κυβερνώντες πολιτικούς, κατά το πανάρχαιο παλαιοκομματικό σύστημα, θα δίνουν σε όλους τους απολυμένους τις συνήθεις προσωπικές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις πρόσληψης (αυτοί οι ίδιοι που τους. απέλυσαν!!!), θα διαρρέουν φήμες για την δήθεν δημιουργία θέσεων επαναπρόσληψης και άλλες καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις για αφελείς, προκειμένου να μην αντιδράσουν οργανωμένα οι απολυόμενοι, ώσπου ξεκομμένοι και απογοητευμένοι να αποδεχτούν την πραγματικότητα του άνεργου νεόπτωχου.



Επομένως, πρέπει εμείς οι ίδιοι να οργανώσουμε τις κινήσεις μας: Δικαστικές προσφυγές, Μηνύσεις για παραβίαση του Συντάγματος στους υπαίτιους υπουργούς και στελέχη, παραπομπή και καταγγελία τους στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων, της Σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας για να αντιληφθούν την ανάγκη ενωμένης δράσης επειδή η θέση μας είναι κοινή και ότι η επίθεση εναντίον μας είναι και επίθεση εναντίον τους. Ενεργοποίηση και πίεση των αντιπολιτευτικών κοινωνικοπολιτικών φορέων για πολιτική θεσμοθέτηση της τιμωρίας των υπαιτίων, αποζημίωση και αποκατάσταση της θέσης και των Δικαιωμάτων μας.

Οι κινήσεις αυτές πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε οι πρώτες αποφάσεις / καταγγελίες των διεθνών οργανισμών να εκδοθούν το νωρίτερο και να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούν και οι χιλιάδες απολυμένοι που θα ακολουθήσουν και είναι ανάγκη να βρουν έτοιμες γραμμές άμυνας, για να ισχυροποιηθεί ο κοινός αγώνας όλων μας.



-Για το σκοπό αυτό, διοργανώνουμε σύσκεψη στις 9 Σεπτέμβρη προκειμένου να οργανώσουμε και να ξεκινήσουμε τις κινήσεις μας.

-Συνδιοργανωτής η Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ), η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές με τις αρμόδιες επιτροπές ΟΗΕ και βρίσκεται σε διαδικασία οικοδόμησης προσφυγών στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεδομένου ότι μεταξύ των τεθέντων σε διαθεσιμότητα συναδέλφων, υπάρχουν γονείς παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος. Η ΕΟΔΑΦ, έχει ήδη επεξεργαστεί κοινή νομική βάση και ομπρέλα κάλυψης στους τεθέντες σε διαθεσιμότητα Εκπαιδευτικούς (και σε όσους δεν έχουν παιδιά με αναπηρία - όπως και σε όσους έχουν παιδιά με αναπηρία χωρίς να ανήκουν στο Αυτιστικό Φάσμα).



Στη σύσκεψη έχουν κληθεί και εκπρόσωποι της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης και κοινωνικοπολιτικών φορέων, με σκοπό να τεθούν συγκεκριμένα αιτήματα για τους τρόπους παρέμβασής τους, να εκθέσουν τους τρόπους με τους οποίους θα δεσμευτούν έμπρακτα και συγκεκριμένα για τις κινήσεις που θα ζητήσουμε να κάνουν, ώστε να διαμορφώσουμε σαφή άποψη.



Επίσης, θα παρευρεθούν δικηγόροι που θα εκθέσουν το τι μπορεί να αναλάβει ο καθένας από τα συγκεκριμένα πράγματα που ζητάμε, ώστε κάθε συνάδελφος να διαμορφώσει προσωπική άποψη.

Σκοπός η μέγιστη δυνατή ομαδοποίηση των προσφυγών και μηνύσεων, προκειμένου να κοστίσουν το ελάχιστο δυνατό.



-Δηλώστε συμμετοχή, για να ρυθμιστούν σωστά τα της διοργάνωσης.

-Όσοι είναι γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω να το δηλώσουν. 

-Όσοι εξ αυτών είναι γονείς παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος, να το δηλώσουν.



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ώρα 18.00

ΧΩΡΟΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ- ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 256 / υπόγειος όροφος

Οδηγίες: Παίρνουμε το μετρό / γραμμή προς Αεροδρόμιο. Κατεβαίνουμε στάση Χολαργός. Βγαίνουμε από την έξοδο προς Αγ. Παρασκευή / Μεσόγεια και περπατάμε προς Αγ. Παρασκευή (στη δεξιά πλευρά της Μεσογείων προς Αγ. Παρασκευή).  Στα 100 περίπου μέτρα βρίσκουμε το εμπορικό κέντρο ΕΡΜΗΣ.  Κατεβαίνουμε στον κάτω όροφο - είναι η αριστερή αίθουσα κάτω από τα οπτικά - γράφει «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ»



Κ.Ε.Κ.Α.Δ - Κίνηση Εκπαιδευτικών Κατά των Απολύσεων / Διαθεσιμότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου