Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΜΥΝΑ

 
ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΘΑ  ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ;


 
 
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ
"Άμεση πτώχευση σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ χωρίς αποζημιώσεις"
 
Την άμεση εκκαθάριση με την πτώχευσή τους και το κλείσιμο των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, αλλά και της ΛΑΡΚΟ, χωρίς καν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους ζητεί η τρόικα, σκληραίνοντας την θέση της.

Η κυβέρνηση είχε προτείνει ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία για την ΕΛΒΟ και διάσπαση στα δύο των ΕΑΣ, αλλά mail που έφτασε χθες "από τα κεντρικά", δηλαδή τις Βρυξέλλες θεωρεί ότι το κόστος ακόμα και της απόλυσης των περισσότερων εργαζόμενων είναι τεράστιο και ζητεί την άμεση πτώχευσή τους, χωρίς να καταβληθούν αποζημιώσεις,

Ειδικά για τα τελευταία, η πρόταση του υπουργείου είναι να "σπάσουν" σε αμυντικό και πολιτικό κομμάτι, να διατηρηθεί μόνο το πρώτο, με παράλληλες απολύσεις 500 περίπου εργαζόμενων και κλείσιμο εργοστασίων.

Η Κομισιόν συμφωνεί μόνο εφόσον το κομμάτι που θα παραμείνει θα χρησιμοποιείται μόνο για αμυντικούς σκοπούς, αυτοί πρέπει να καλύπτουν μόνο τις εγχώριες ανάγκες, και να μην υπάρχουν εξαγωγικές δυνατότητες! Δηλαδή όλα τα κλεισμένα συμβόλαια με το εξωτερικό και ειδικά με την ΑΤΚ, χάνονται.

Το επιχείρημά της - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- είναι ότι το κοινοτικό δίκαιο απαγορεύει την παροχή κρατικών ενισχύσεων σε αμυντικές βιομηχανίες κρατών- μελών που εξάγουν πολεμικό υλικό.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα των τριών ζημιογόνων επιχειρήσεων δεν θα αργήσει να κλείσει, και σε κάθε περίπτωση αυτό θα γίνει πριν από την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, στις 16-17 Σεπτεμβρίου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου