Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΟ...


Η ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΜΑΤΒΙΕΝΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΔΟΥΜΑΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
 


H πρόεδρος της ρωσικης Ανω Δούμας Βαλεντίνα Ματβιένκο είναι το τρίτο σημαντικότερο πρόσωπο στη Ρωσία και η πρωτη γυναικα πρεσβευτης της χωρας στην Ελλαδα. Στηρίζει τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις και δηλώνει έντονο ρωσικό ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ, ΟΛΘ και ΟΣΕ.
 

Με συνέντευξή της στο Εθνος της Κυριακής η κ. Ματβιένκο φέρνει μήνυμα στην Αθήνα για τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων. Αντιπροσωπεία της ρωσικής Ανω Βουλής έρχεται με πρόσκληση του ελληνικού κοινοβουλίου στην Αθήνα και θα συναντηθούν με στελέχη της κυβέρνησης, το Εμπορικό και Βοιμηχανικό Επιμελητήριο και τον Αρχιεπίσκοπο.

Στη συνέντευξή της αναφέρει ότι η ρωσική πολιτική ηγεσία στηρίζει τη συμμετοχή των ρωσικών εταιρειών στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και τονίζει ότι «το ενδιαφέρον της Gazprom για τη ΔΕΠΑ παραμένει».

«Ο διάλογος δεν διακόπηκε, συνεχιζεται. Αλλά θα πρέπει να προηγηθούν νέες διαβουλεύσεις» αναφέρει προσθετοντας ότι "οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι, μαζί με ελληνική εταιρεία, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ και ενδιαφέρονται για μια λύση-πακέτο, με συμμετοχή και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ώστε η πρόταση να είναι οικονομικά βάσιμη".

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση των μνημονίων θα αντιληφθεί την σπουδαιότητα της οικονομικής ευκαιρίας που της παρουσιάζεται εκ νεου απο την ρωσικη πλευρα προς όφελος της χώρας μας, κατά πάσα πιθανότητα για τελευταία φορά…


 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου