Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΤΟ SUCCESS STORY ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ TREASON STORY!!!


ΣOΪΜΠΛΕ:"Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ 2014"!




Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας εξέφρασε το γνωστό αρπακτικό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας την Τρίτη 20 Αυγούστου σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ahrensburg στη βόρεια Γερμανία.

Ο Σόιμπλε, παρόλο που είχε δηλώσει και στο παρελθόν πως η χώρα μας θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση το 2014 οπότε και λήγει το υφιστάμενο πρόγραμμα βοήθειας,δεν υπήρξε ποτέ περισσότερο σαφής χαρακτηρίζοντας ένα τρίτο πακέτο βοήθειας ως «αναπόφευκτο». 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε παρά ταύτα την πάγια θέση της γερμανική κυβέρνησης πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου κουρέματος δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά για την Ευρωζώνη. (Ενώ για τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά μας ταμεία ήταν ευεργετικά!!!)

Απλώς τώρα λένε όχι στο κούρεμα γιατί δεν θέλουν να κουρευτούν τα δικά τους ομόλογα και δρομολογούν κούρεμα καταθέσεων!!!

Όχι και της Μέρκελ σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Ποια είναι η πραγματική ανησυχία του επιτελείου της γερμανίδας καγκελαρίου; Η συζήτηση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους καλά κρατεί στα γερμανικά ΜΜΕ. 

Αλλά αυτό που περισσότερο φαίνεται να απασχολεί το επιτελείο της Μέρκελ είναι οι πολιτικές αντοχές της δωσίλογης κυβέρνησης στην Αθήνα, προ και μετά τις γερμανικές εκλογές. 

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα η καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει ότι «δε βλέπει» κούρεμα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη «Deutsche Welle». Σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten, η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξηγεί: «Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ΄ότι πριν από έναν χρόνο».
(Τα εύσημα του κατακτητή στους εδώ δωσίλογους)

Στην ίδια συνέντευξη πάντως, η καγκελάριος υπενθυμίζει: «Πάντα λέγαμε στην ευρωζώνη, ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα». Μιλώντας γενικότερα για την ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο».

Tην ίδια ώρα, διπλωματικοί κύκλοι στο Βερολίνο επιμένουν ότι η πραγματική ανησυχία του επιτελείου της Γερμανίδας καγκελαρίου βρίσκεται στο κατά πόσο οι αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας θα διασφαλίσουν ένα σταθερό συνομιλητή (έναν πιστό δωσίλογογια την Tρόικα μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα σταθερό συνομιλητή στην Αθήνα ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τις εξαιρετικά κρίσιμες επιλογές που θα πρέπει να γίνουν στην Ευρωζώνη ενόψει και των ευρωεκλογών της άνοιξης του 2014, με την Ελλάδα να έχει την ευρωπαϊκή προεδρία.Μεταξύ αυτών είναι και το πώς ακριβώς η Ευρώπη θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θεωρείται κομβικό στοιχείο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την επόμενη γερμανική κυβέρνηση.Ήδη η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων που λειτουργεί από τον Ιούλιο υπό την εποπτεία του  Όλι Ρεν και στην οποία συμμετέχουν αντιπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με αντικείμενο την καταγραφή των εναλλακτικών προτάσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έχει κάνει τον πρώτο κύκλο εκτιμήσεων χωρίς να έχει ακόμα διαρρεύσει τίποτα προς τα ενδιαφερόμενα μέρη.Παρόλα αυτά, πληροφορίες από την Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι τα πρόσωπα που συνθέτουν την Επιτροπή προδιαθέτουν για επιλογές οι οποίες θα λαμβάνουν υπό ψη κατά κύριο λόγο τους προσανατολισμούς της Γερμανίας.

Την είδηση είδαμε Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου