Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ (ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


Κούρδοι Συρίας: "Δεν έριξε ο Άσσαντ τα χημικά"!


Στηρίζουν την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσσαντ οι Κούρδοι της Συρίας οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν έρθει σε σφοδρή αιματηρή σύγκρουση μαζί του και διαψεύδουν τους δυτικούς για την χρήση χημικών όπλων από την πλευρά των κυβερνητικών: 

«Το καθεστώς στη Συρίας έχει χημικά όπλα, αλλά δεν θα τα χρησιμοποιούσε γύρω από τη Δαμασκό, πέντε χιλιόμετρα από την Επιτροπή του ΟΗΕ η οποία ερευνά τα χημικά όπλα. Φυσικά, δεν είναι τόσο χαζοί ώστε να το κάνουν».


Αυτό δήλωση ο Σάλεχ Μουσλίμ, επικεφαλής του Κόμματος Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), που μίλησε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το PYD κατατρόπωσε τους ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Νούσρα σε πολλές συγκρούσεις από την αρχή του πολέμου και ουσιαστικά ελέγχει την βορειοδυτική συρία από το καλοκαίρι του 2012 όταν ο συριακός στρατός αποσύρθηκε από τις περιοχές αυτές.

Και ο Σ.Μουσλίμ συνέχισε λέγοντας: «Ποια είναι η πλευρά που θα πρέπει να τιμωρηθεί για το χάος στην Συρία; Μήπως θα τιμωρήσουν τον Εμίρη του Κατάρ ή τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, ή τον κύριο Ερντογάν στην Τουρκία;».

Ο Μουσλίμ δήλωσε επίσης στο Reuters ότι σκοπός των Κούρδων δεν είναι να διαιρέσουν τη Συρία και να δηιουργήσουν κουρδικό κράτος, αλλά να έχουν αυξημένη αυτονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου