Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ANAKAΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ...

 
Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
 
 



 
Ένα μικρό απόσπασμα από την επιστολή που μου έστειλε ένας
νέος άνθρωπος, ένας Φοιτητής.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης


Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας μέσα από αυτή την ρητορική υποστηρίζουν έμμεσα την ανάδυση της ρητορικής του παλιού , ίσως , θα το ριψοκινδυνέψω να το πω, του αποπροσανατολισμένου, οι λεγόμενες δορυφορικές διηγήσεις. Νιώθω ότι η επιθυμία είναι μια ανακύκλωση-επιστροφή του παλιού , μια διαλεκτική που προκύπτει από την μαρμελαδοποίηση της έννοιας του πολίτη και την εγκαθίδρυση της εισαγόμενης διήγησης…

 Πολιτικά μια σταλινοφριντμανική εμποροπανήγυρις προσπαθεί μέσα από μια χυδαία πόλωση να επανανομιμοποιηθεί , η ανακυκλωμένη κακιστοκρατία να επανέλθει. Ένα αμόρφωτο , δορυφορικό κατεστημένο δεν πρόκειται να μπει στην λογική να σκεφτεί και να παράξει αυτόχθονη πολιτική. Α-πολιτικοί αριστεροδεξιοί φονταμενταλιστές και εθναποδομητές.

Γι’ αυτό είναι καταδικασμένοι να αποτυγχάνουν….
Είμαστε οι γενιές που χωρίς τα βιβλία της Ρεπούσης είμαστε Ρεπούσηδες , είμαστε μια γενιά που γαλουχήθηκε στα θαλασσοδάνεια , στα χαρτζιλίκια και στις ποικιλίες καφέ. Στον κομπλεξισμό, στην αμάθεια, στην ασχήμια και στην ανηθικότητα ως κοινωνικά όντα και ως πολίτες. Στα σπίτια των πλειστηριασμών και στην πλήρη πνευματική και μορφωτική οκνηρία.

 Σας ευχαριστώ και πάλι για τις ομιλίες σας που με εμπνέουν συνεχώς και με εμψυχώνουν παραγωγικά, ηθικά και πατριωτικά . Σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη όμως γιατί σαν πολίτης έπρεπε να σας είχα «ανακαλύψει» πολύ νωρίτερα.

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου