Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ

 
ΝAOMI ΚLEIN: ''ΒΓEITE AΠO ΤΟ ΕΥΡΩ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ''
 
 

 
 

Η Καναδή δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν ήρθε στην Ελλάδα και μίλησε για το πως οι Ελληνες μπορούν να απεμπλακούν από την κρίση.
 
«Eπαναδιαπραγματευθείτε τους όρους του χρέους σας. Βγείτε από την ευρωζώνη μαζί με άλλες χώρες, σαν ένα μπλοκ. Ξεκινήστε μια νέα Ένωση. Κάντε κάτι!».
 
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ Νέοι Φάκελοι τόνισε ότι ειπώθηκαν ψέματα στους Ελληνες, ότι υπάρχει μεν οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μα υπάρχει και δημοκρατική «και αυτό είναι μεγάλο μέρος όσων συμβαίνουν», ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία θέλει παραμονή στο ευρώ, είπε: «Θέλουν να μείνουν στο ευρώ γιατί φοβούνται τόσο πολύ αυτό που υπάρχει στην άλλη μεριά. Φοβούνται ότι η εναλλακτική λύση είναι χειρότερη».
 
Αναφερόμενη στην αναζήτηση φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα, η Ναόμι Κλάιν δήλωσε ότι «ο τρόπος που η υπόσχεση για πετρέλαιο και αέριο πλασάρεται στους Έλληνες είναι εξαιρετικά ανειλικρινής και άδικος», λέγοντας μάλιστα ότι «κάποιοι πλασάρουν την πιθανότητα μίας μεγάλης ανακάλυψης υδρογονανθράκων σαν τον τρόπο εξόδου από την λιτότητα».
 
Σημείωσε δε, ότι στις περισσότερες χώρες έχουν αποκρατικοποιήσει τις μεταφορές, το νερό, το πετρέλαιο, αλλά «η Ελλάδα έχει ακόμη δημόσια περιουσία που δεν πωλήθηκε σε προηγούμενα πειράματα της θεραπείας-σοκ. Οπότε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτή την περιουσία».
 
«Μπορεί η Ελλάδα να βγάλει κάποια χρήματα, αλλά δεν θα πάρει καλές τιμές γιατί οι άνθρωποι με το πιστόλι στον κρόταφο δεν είναι καλοί διαπραγματευτές», είπε χαρακτηριστικά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου