Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
"ΑΓΝΟΕΙ ΟΤΙ ΟΤΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ"
 
 
 
 
Την απαράδεκτη δήλωση « περί πολιτικών σκοπιμοτήτων γύρω από την ποινική δίωξη του Α. Γεωργίου» του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου δεν άφησαν αναπάντητη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
 
Η Ένωση Εισαγγελέων προχώρησε σε ανακοίνωση "φωτιά" στην οποία υπενθυμίζεται στον πρώην πρωθυπουργό το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα της Δικαιοσύνης, να κρίνει με βάση τη νομιμότητα, χωρίς επηρεασμούς από τρίτους.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει «ότι βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την άσκηση ποινικής δίωξης στον Ανδρέα Γεωργίου» για το "παραφουσκωμένο" έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ.

 
Ήταν όμως η παραποίηση των στοιχείων που οδήγησε τη χώρα στην σημερινή καταστροφή και προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός, ενοχλείται όταν πλησιάζει και σε αυτόν η "ώρα των ευθυνών" για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Έχοντας συνηθίσει να είναι στο απυρόβλητο, τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς (ξανά πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ομιλητής στο Χάρβαρντ, κ.α), δυσανασχετεί που κάποιος εισαγγελέας "σκαλίζει" εκ νέου τα "εγκλήματα" του παρελθόντος.
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη και συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός του Αθ. Μωραϊτης, με αφορμή τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του Προέδρου της Στατιστικής Αρχής κ. Α. Γεωργίου.
Ο κ. Μωραϊτης είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «ο κ. Πεπόνης όπου βλέπει ΠAΣOΚ πυροβολεί. Εισαγγελείς ζηλεύουν τη δόξα των πολιτικών και οι πολιτικοί τη δόξα των εισαγγελέων».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΕΕ έχει ως εξής:
 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με δυσαρέσκεια διαπιστώνει ότι, παρά την έντονη αντίδραση των δικαστικών λειτουργών σε πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, σχετικά με ενέργειες που οι πρώτοι ανέλαβαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, που συνιστούν παρά το Σύνταγμα παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και για τις οποίες εκδόθηκε όλως προσφάτως η υπ’ αριθμ. πρωτ. 10/21-1-2013 Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Με αφορμή παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης, που έδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε εκκρεμή ποινική έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην Πρωθυπουργός, σε ανακοίνωσή του, εκφράζεται απαξιωτικά για τον Οικονομικό Εισαγγελέα (η θέση αυτού συστήθηκε σημειωτέον επί των ημερών της κυβέρνησής του, με το Ν 3943/2011), προσδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στις ενέργειές του.
 
Ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες.
 
Ανεξάρτητα από τις ενέργειες του Οικονομικού Εισαγγελέα που προξένησαν τη δυσφορία του πρώην Πρωθυπουργού, για λόγους που εκείνος γνωρίζει -και τις οποίες το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από λόγους συμμόρφωσης με το Σύνταγμα και σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν σχολιάζει, ούτε κρίνει-, απαιτείται να υπογραμμιστεί ότι οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διαπιστώνει ότι στις επάλληλες, πρόσφατες δηλώσεις παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης εκ μέρους πολιτικών προσώπων, εμφιλοχωρεί η ίδια εκείνη σκοπιμότητα που οι τελευταίοι –δήθεν- εντοπίζουν σε δικαστικές ενέργειες. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι υπάρχουν όρια, που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου