Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 25000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ.


ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ;





Αποζημιώσεις ύψους 25.000 ευρώ για τρομοκρατικές επιθέσεις στο γραφείο του φέρεται να εισέπραξε ο Σημίτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, έλαβε από το Δημόσιο 25.000 ευρώ ως θύμα τρομοκρατίας για δύο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του τα τελευταία δύο χρόνια.

Η απόφαση υπεγράφη από το ΥΠ.ΟΙΚ. και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στην αξίωσή του για χρηματική αποζημίωση για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του με γκαζάκια και με διαφορά 26 μηνών.

 
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στον πέμπτο όροφο της οδού Ακαδημίας 35 στις 28 Ιανουαρίου 2010 και η δεύτερη στις 3 Απριλίου 2012.

 
Για την επίθεση του 2010 την ευθύνη είχε αναλάβει η "Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση" που σε ηλεκτρονική προκήρυξη ανέφερε ότι ο Σημίτης επελέγη ως πρόσωπο που "συμβολίζει την πολιτική και οικονομική εξουσία".

Οι αποζημιώσεις δόθηκαν βάσει του άρθρου 6 του νόμου 1897/1990 περί απονομής συντάξεως και παροχής βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Μαρκογιαννάκης όταν ρωτήθηκε για τη χρήση του νόμου από τον Σημίτη αλλά και παλιότερα από τον Βουλγαράκη, σχολίασε ως εξής:
"Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό"



Και εμείς τώρα αναρωτιόμαστε, αφού κάποιοι νόμοι δεν είναι ηθικοί ή οδηγούν σε ανηθικες εφαρμογές τους, γιατί δεν καταργούνται ή δεν υπάρχουν τροπολογίες τέτοιες που να εμποδίζουν την ανήθικη εφαρμογή τους;
Όταν π.χ. μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια στο επίδομα των πολυτέκνων, δεν μπορούν να μπούν εισοδηματικά κριτήρια στο θέμα της αποζημίωσης από τρομοκρατική ενέργεια;

Ή το πιό εξώφθαλμο στην περίπτωση αυτή, δεν θα μπορούσε να προβλέπεται η μή καταβολή της αποζημίωσης όταν το "θύμα" έχει αποζημιωθεί από ασφαλιστική εταιρία;
Αφήστε δε την ξεχωριστή μεταχείρηση του νόμου εναντι των πολιτικών, που δεν οφείλουν να υποστούν έλεγχο πραγματογνωμοσύνης αλλά απ΄ευθείας αποζημιώνονται, όπως τώρα  αποζημιώθηκε ο Σημίτης!!!

Αλλά τί περιμένατε, πρώην συνεργάτης του είναι ο ΥΠ.ΟΙΚ., έτσι θα τον άφηνε;

Για την περίπτωση Σημίτη και για τις αλλεπάλληλες προδοσίες που επετέλεσε, θα ασχοληθούμε λίαν συντόμως... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου