Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΗΠΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...



Υπό πολιορκία και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη
 



Χιλιάδες διαδηλωτές στην Υεμένη αντιδρώντας στην ταινία για το Ισλάμ, επιτέθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά, σπάζοντας τον κλοιό της αστυνομίας που προσπαθούσε να τους κρατήσει υπό έλεγχο, σε απόσταση από το κτήριο της πρεσβείας.

 

Το γαλλικό πρακτορείο (AFP) ανέφερε ότι το εξαγριωμένο πλήθος πυρπόλησε διπλωματικά αυτοκίνητα, την ίδια ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να το απωθήσουν και έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα.



Οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα στα γραφεία της ασφάλειας έξω από την πρεσβεία πριν μπουν στον περίβολο του καλά οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος στην ανατολική Σαναά και βάλουν φωτιά σε διπλωματικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

 
Αστυνομικοί και φρουροί της πρεσβείας πυροβόλησαν στον αέρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς υπάρχουν τραυματίες και στις δύο πλευρές.

 
Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απωθήσουν τους ως επί το πλείστον νεαρούς διαδηλωτές από το χώρο της πρεσβείας.

 
Οι Yemen Times αναφέρουν πως το προσωπικό της πρεσβείας έχει φυγαδευτεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου